Evropa po e braktis katolicizmin, disa shqiptarë analfabetë na thërrasin në te, çfarë ironie!

Shkruan: Salih Kabashi

Budallenj e budallica, përcillni rrjedhat!

Për besë, na dhimbëseni sepse nuk kemi qejf të ju shohim kaq të marrë e kaq të mjerë, kaq të horrëzuar e kaq të qorruar!

LUC FERRY

Luc Ferry është një profesor universitar i filozofisë, eseist, ministër e politikan francez, doktor në Shkencat Politike.

Kritik i Lëvizjes së Majit 1968, që nga viti 1985 ai zhvilloi një filozofi politike të frymëzimit liberal, e cila përqendrohet në veçanti në ekologjinë, teknologjinë, familjen dhe religjionin.
Në Librin e tij Frénésie du bonheur (Çmenduri lumturie), publikuar në tetor të vitit të kaluar, ndër të tjera shkruan:

« Në disa dekada, ndërkohë që një fe tjetër i pushtoi lagjet franceze, ne në Francë përjetuam shkatërrimin, pastaj edhe shembjen e dy religjioneve të mëdha të shpëtimit qiellor – të katolicizmit, dhe të atij tokësor – komunizmit.

Në vitin 1950, më shumë se 90% e francezëve ishin të pagëzuar, ndërsa tani janë vetëm 30% të tyre!

Në kishat tona në atë kohë predikonin 45.000 priftërinj dioqesianë, kurse tani kemi vetëm 4500. Ndërkohë që edhe elektorati komunist, nga 25% sa kishte, ra në 2.5%! »

E, në ndërkohë, islamofobë e mendje të turbulluara, filozofë analfabetë në trajta blegrimllatifash, perturbatorë e pështjellaçë, konvertitë të mjerë të stërkonvertizuar, ish-enveristë, marksistë-leninistë e ish-titisto-rankoviqistë të tërbuar të shndërruar në fanatikë katolikë që në fakt nuk e njohin asnjërin religjion të shqiptarëve, pa u ndalë çirren kundër besimit fetar të 96 përqind të popullit në Kosovë.

Përcillni rrjedhat, budallenj!

PUBLIKIMET E FUNDIT

TË NGJASHME

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Verified by MonsterInsights