10 dobitë e hurmes për marrëdhëniet mes gruas dhe burrit

Përtej shijes së tyre të këndshme dhe shkathtësisë në krijimet e kuzhinës, hurmat ofrojnë një mori përfitimesh shëndetësore, duke përfshirë disa që mund të përmirësojnë mirëqenien seksuale për burrat dhe gratë.

Përmes këtij artikulli mund t’i kuptoni përfitimet magjepsëse seksuale të hurmave dhe se si përfshirja e këtij afrodiziaku natyral në dietën tuaj mund të erëzojë jetën tuaj të dashurisë.

Burrat mund të përfitojnë nga hurmat seksualisht në mënyrat e mëposhtme:

Qëndrueshmëri dhe energji e rritur
Hurmat janë një burim natyral i sheqernave lehtësisht të disponueshme si fruktoza dhe glukoza. Këto sheqerna ofrojnë një nxitje të shpejtë të energjisë, e cila mund të jetë e dobishme për rritjen e qëndrueshmërisë gjatë aktivitetit fizik, duke përfshirë intimitetin. Studimet sugjerojnë se hurmat mund të ndihmojnë në përmirësimin e performancës atletike, duke përkthyer potencialisht në përmirësimin e qëndrueshmërisë në dhomën e gjumit.

Përmirësimi i cilësisë së spermës
Hurmat janë të pasura me antioksidantë, të cilët mund të ndihmojnë në mbrojtjen e spermës nga stresi oksidativ, një faktor që lidhet me uljen e lëvizshmërisë dhe morfologjisë (formës) të spermës. Ndërsa nevojiten kërkime të mëtejshme, disa studime sugjerojnë se konsumimi i hurmave mund të përmirësojë cilësinë e spermës dhe pjellorinë e përgjithshme mashkullore.

Rritja e niveleve të testosteronit
Disa studime kanë treguar një lidhje të mundshme midis konsumit të hurmave dhe rritjes së niveleve të testosteronit te brejtësit meshkuj. Ndërsa studimet njerëzore mungojnë, hurmat ofrojnë një burim të mirë të fibrave dietike, të cilat janë lidhur me përmirësimin e ekuilibrit hormonal në disa kërkime.

Përtej shijes së tyre të këndshme dhe shkathtësisë në krijimet e kuzhinës, hurmat ofrojnë një mori përfitimesh shëndetësore, duke përfshirë disa që mund të përmirësojnë mirëqenien seksuale për burrat dhe gratë.

Përmes këtij artikulli mund t’i kuptoni përfitimet magjepsëse seksuale të hurmave dhe se si përfshirja e këtij afrodiziaku natyral në dietën tuaj mund të erëzojë jetën tuaj të dashurisë.

Urologët janë në shok! Do të shpëtojë nga prostatiti për 2 netë!
MËSO MË SHUMË
Burrat mund të përfitojnë nga hurmat seksualisht në mënyrat e mëposhtme:

Qëndrueshmëri dhe energji e rritur
Hurmat janë një burim natyral i sheqernave lehtësisht të disponueshme si fruktoza dhe glukoza. Këto sheqerna ofrojnë një nxitje të shpejtë të energjisë, e cila mund të jetë e dobishme për rritjen e qëndrueshmërisë gjatë aktivitetit fizik, duke përfshirë intimitetin. Studimet sugjerojnë se hurmat mund të ndihmojnë në përmirësimin e performancës atletike, duke përkthyer potencialisht në përmirësimin e qëndrueshmërisë në dhomën e gjumit.

Përmirësimi i cilësisë së spermës
Hurmat janë të pasura me antioksidantë, të cilët mund të ndihmojnë në mbrojtjen e spermës nga stresi oksidativ, një faktor që lidhet me uljen e lëvizshmërisë dhe morfologjisë (formës) të spermës. Ndërsa nevojiten kërkime të mëtejshme, disa studime sugjerojnë se konsumimi i hurmave mund të përmirësojë cilësinë e spermës dhe pjellorinë e përgjithshme mashkullore.

Rritja e niveleve të testosteronit

Disa studime kanë treguar një lidhje të mundshme midis konsumit të hurmave dhe rritjes së niveleve të testosteronit te brejtësit meshkuj. Ndërsa studimet njerëzore mungojnë, hurmat ofrojnë një burim të mirë të fibrave dietike, të cilat janë lidhur me përmirësimin e ekuilibrit hormonal në disa kërkime.

Reduktimi i stresit
Stresi kronik mund të ndikojë negativisht në epshin dhe performancën seksuale. Hurmat janë një burim i mirë i magnezit, një mineral i njohur për vetitë e tij qetësuese.

Hurmat janë të dobishme për gratë seksualisht në mënyrat e mëposhtme:

Rritja e dëshirës seksuale
Ngjashëm me efektet e tij të mundshme tek meshkujt, sheqernat e disponueshme në hurma mund të ofrojnë një nxitje të shpejtë të energjisë, duke rritur potencialisht libidon tek gratë. Hurmat përmbajnë gjithashtu sasi të vogla të vitaminave B, të cilat janë të lidhura me nivelet e përgjithshme të energjisë dhe humorin.

Hormonet e balancuara
Hurmat janë një burim i mirë i fibrave dietike dhe disa vitaminave dhe mineraleve, të cilat të gjitha mund të kontribuojnë në rregullimin e shëndetshëm të hormoneve. Nivelet e balancuara të hormoneve janë thelbësore për një cikël të shëndetshëm menstrual dhe mirëqenien e përgjithshme seksuale.

Përmirësimi i qarkullimit të gjakut
Hurmat përmbajnë nitrate, të cilat mund të shndërrohen në oksid nitrik në trup. Oksidi nitrik luan një rol në vazodilatimin (zgjerimin e enëve të gjakut), duke përmirësuar potencialisht rrjedhjen e gjakut në organet gjenitale dhe duke rritur zgjimin seksual tek gratë.

Reduktimi i thatësisë vaginale
Hurmat janë një burim i mirë i fibrave, të cilat janë të rëndësishme për ruajtjen e shëndetit të zorrëve. Studimet sugjerojnë një lidhje midis një mikrobiome të shëndetshme të zorrëve dhe shëndetit vaginal. Për më tepër, hurmat përmbajnë sheqerna natyrale të cilat mund të kontribuojnë në hidratimin e përgjithshëm, duke reduktuar potencialisht thatësinë dhe parehatinë vaginale, transmeton Klankosova.tv.

PUBLIKIMET E FUNDIT

TË NGJASHME

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Verified by MonsterInsights