Studimi: Vaksinat Covid mund të kenë ndihmuar në rritjen e vdekjeve të tepërta

Vaksinat kundër Covidit mund të jenë pjesërisht fajtore për rritjen e vdekjeve të tepërta që nga pandemia, sugjerojnë shkencëtarët.

Studiuesit nga Holanda analizuan të dhënat nga 47 vende perëndimore dhe zbuluan se kishte pasur më shumë se tre milionë vdekje të tepërta që nga viti 2020, me tendencën që vazhdon pavarësisht përhapjes së vaksinave dhe masave të kontrollit.

Ata thanë se shifrat “të paprecedentë” “ngritën shqetësime serioze” dhe u bënë thirrje qeverive që të hetojnë plotësisht shkaqet themelore, duke përfshirë dëmtimet e mundshme të vaksinave.

Duke shkruar në BMJ Public Health, autorët nga Vrije Universitet, Amsterdam, thanë ”Megjithëse vaksinat Covid-19 u siguruan për të mbrojtur civilët nga vuajtja e sëmundshmërisë dhe vdekshmërisë nga virusi Covid-19, janë dokumentuar gjithashtu edhe ngjarje të padëshiruara të dyshuara”.

“Si profesionistët mjekësorë dhe qytetarët kanë raportuar lëndime dhe vdekje të rënda pas vaksinimit në baza të ndryshme të të dhënave zyrtare në botën perëndimore”.

Ata shtuan se ”Gjatë pandemisë, nga politikanët dhe mediat u theksua çdo ditë se çdo vdekje nga Covid-19 kishte rëndësi dhe çdo jetë meritonte mbrojtje përmes masave të kontrollit dhe vaksinave Covid-19. Pas pandemisë, i njëjti moral duhet të zbatohet”.

Studimi zbuloi se në të gjithë Evropën, SHBA dhe Australi kishte më shumë se një milion vdekje të tepërta në vitin 2020, në kulmin e pandemisë, por gjithashtu 1.2 milion në 2021 dhe 800,000 dhe 2022 pas zbatimit të masave.

Telegraph britanik, shton se studiuesit thanë se shifra përfshinte vdekjet nga Covid-19, por edhe “efektet indirekte të strategjive shëndetësore për të trajtuar përhapjen e virusit dhe infeksionin”.

Ata paralajmëruan se efektet anësore të lidhura me vaksinën Covid kishin përfshirë goditjen ishemike, sindromën koronare akute dhe hemorragjinë e trurit, sëmundjet kardiovaskulare, koagulimin, hemorragjitë, ngjarjet gastrointestinale dhe mpiksjen e gjakut.

PUBLIKIMET E FUNDIT

TË NGJASHME

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Verified by MonsterInsights