Cilat Janë Përfitimet E Lënies Së Duhanit

Cilat Janë Përfitimet E Lënies Së Duhanit?
Në minutën e 20-të:

Pulsi, presioni i gjakut dhe temperatura e trupit kthehen në normale.
Në orën 24:

Gazi i monoksidit të karbonit në gjak zvogëlohet me shpejtësi.
Pas 2 javësh-3 muajsh:

Kapaciteti juaj i përpjekjes rritet.
Nëse ka një kollë, ajo zvogëlohet dhe zhduket brenda 3 muajve.
Sasia e pështymës zvogëlohet përgjysmë në 2 javë.
Frymëmarrja juaj bëhet më e lehtë.
Ndjesia juaj e nuhatjes dhe shijes përmirësohet.
Sistemi juaj imunitar fillon të forcohet.
Ju filloni të ndiheni më elastik dhe më të fortë.
Njollat e verdha në dhëmbë dhe gishta zhduken.
Në vitin e 1:

Rreziku për të pasur atak në zemër fillon të ulet që në ditët e para dhe në fund të 1 viti rreziku ulet me 50%.
Rreziku i hemorragjisë cerebrale dhe sëmundjeve vaskulare në këmbë (Buerger) reduktohet me 30-50%.
Shfaqja e sëmundjeve të mushkërive që mund të çojnë në dështim të frymëmarrjes, si COPD (sëmundja pulmonare obstruktive kronike), parandalohet dhe funksionet e frymëmarrjes përmirësohen në vitet në vijim.
Në vitin e 5-të:

Rreziku i kancerit të gojës, laringut, ezofagut dhe fshikëzës ulet përgjysmë.
Në vitin e 10-të:

Rreziku juaj për goditje në tru bie në të njëjtin nivel si dikush që nuk ka pirë kurrë duhan brenda 5-10 viteve.
Rreziku i kancerit të mushkërive, gojës, laringut, ezofagut, fshikëzës, veshkave dhe kancerit të pankreasit vazhdon të ulet.
Në vitin e 15-të:

Rreziku i sëmundjes së arterieve koronare të zemrës dhe sulmit në zemër është i njëjtë me një jo duhanpirës.
JU UROJMË DITË TË SHËNDETSHME PA DUHAN…

PUBLIKIMET E FUNDIT

TË NGJASHME

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Verified by MonsterInsights