archiveAtdhe Gjoci

Op/Ed

Letër drejtuar pasuesve të Pandeli Sotirit dhe Mati Logorecit

Shkruan: Atdhe Gjoci Lëmoshë është kur lypë pa dhënë gjë në këmbim të asaj që kërkon, e kërkon siç thotë populli për sevap. Por, ti mësuesi im i dëshmuar meriton më shumë se pagë. Fisnikërinë tënde nuk e peshon asgjë. Të bësh pazare lëmoshe e të thuash se "e meritoj"...
Op/Ed

Kryeministër, të paska zënë gjaku

Shkruan: Atdhe Gjoci Ramën nga madhështia e tij nuk po e zë Evropa. Kjo nuk po i rri mirë sepse nuk ia japin primatin siç e do ky në rrugicat e Ballkanit të korruptuar dhe kriminalizuar. Në samitin e Ballkanit të Hapur paske mbajtur ders se si shqiptarët po vdiskan...
Op/Ed

Kapërcimi nga realiteti në “realitet”

Shkruan: Atdhe Gjoci Njerëzit e kanë të vështirë të kuptojnë idenë e "rendeve imagjinare" sepse ata supozojnë se realiteti ndahet në vetëm dy lloje: realiteti objektiv dhe realiteti subjektiv. Në realitetin objektiv, gjërat ekzistojnë në mënyrë të pavarur nga besimet apo ndjenjat tona. Graviteti për shembull është një realitet objektiv....
Op/Ed

Tre hapa mashtrimi brenda një dekade

Shkruan: Atdhe Gjoci E gjithë Shqipëria e Veriut u revoltua disa herë, me synimin për të fituar autonominë dhe mbi të gjitha, për të përcaktuar kufijtë, sepse ekzistonte frikë e madhe për ndonjë agresion serb. Ishte në fakt revolta e Shqipërisë së Veriut ajo që u dha mundësi Turqve të...
Op/Ed

E vështirë apo privilegj të garosh pa rivalë?

Shkruan: Atdhe Gjoci Ja pse duhet te humbiste Rama dhe ja pse duhet të fitonte Rama dhe të humbiste opozita! Pse duhet të fitonte opozita karshi Edi Ramës. Për Gërdecin, 21 janarin, për të bëmat e Sali Berishës që as sot adresa nuk ju gjendet. Për vrasjet dhe hakmarrjet tinxare?...
Op/Ed

Humbësit e thellë që s’po i zënë sarajet brenda

Shkruan: Atdhe Gjoci Iluzioni është një perceptim i gabuar që ndodh kur shtrembërohet ndijimi. Megjithëse shumë prej iluzioneve janë pamore ato nuk kufizohen në mënyrë strikte. Vetëm te shqisat e të pamurit, studimi i iluzioneve i ndihmon psikologet të kuptojnë se si ne i perceptojmë perceptimet, psh. në filmat me...
Op/Ed

Gjithçka po dihet se kush do ta drejtojë LDK’në

Shkruan: Atdhe Gjoci Në gusht të vitit 2019, Lidhja Demokratike e Kosovës në kuvendin e nëntë zgjedhor, ka zgjedhur me aklamacion Isa Mustafën në mandatin e tretë për kryetar të partisë, i cili ishte edhe kandidati i vetëm për udhëheqjen e LDK. Në atë kohë pata menduar se me të...
Op/Ed

Korrupsion, nga do t’ia mbash tani?

Shkruan: Atdhe Gjoci Korrupsion, nga do t'ia mbash tani? Do rrish a do ikësh? Ministri pas ministrie, je bërë si fruthi që gjithsesi një herë në jetë duhet ta kryejë njeriu i pavaksionuar, e neve vaksina po na mungon për Covid’in e lërë më për ty, korrupsion. Po gjendesh kudo,...
Op/Ed

‘Shah mat-i’ i Albinit kundër krejt të tjerëve!

Shkruan: Atdhe Gjoci Një legjendë e lashtë rreth mbretit indian Shihram dhe një njeriu të mençur në mbretërinë e tij. Siç thuhet në legjendë, njeriu i mençur donte të bindte Shihramin për rëndësinë e çdo banori të mbretërisë së tij. Kështu, ai shpiku një lojë për të përfaqësuar mbretërinë e...
Op/Ed

Pronto mafia dhe Albini

Shkruan: Atdhe Gjoci Nga pronto mafia me gramatikë po tentojnë të kalojnë në pronto mani, mercenarët para, gjatë dhe pas çlirimit, duke e shpërblyer veten dhe argatët e tyre me fabrika, dyqane, poste publike, veteranë të rrejshëm, me prona publike të privatizuara me 3 deri 4 euro metrin katrorë, privatizime...
Op/Ed

Unë, Isa e Albini!

Shkruan: Atdhe Gjoci Sot, si asnjëherë më parë mendova t’i futëm zbërthimit të llumit politik në Kosovë, i cili dita-ditës bashkë me vërshimet që po ndodhin, po rritet si për ironi të fatit në kohën e para fushatës elektorale, që më pas do të pasojë edhe humbjen e relikteve të...
1 2
Page 1 of 2