Rrustem Mustafa flet për koordinimet me zyrën e UÇK-së në Prishtinë, si dhe takimet me Albin Kurtin

Ish-komandanti i UÇK-së në zonën e Llapit, Rrustem Mustafa, në emisionin CONTEXT në ATV, ka folur për rolin e zyrës së UÇK-së në Prishtinë, udhëheqës i së cilës ishte Adem Demaçi.

“Zyra e Adem Demaçit në Prishtinë ka qenë përfaqësuese legjitime nën okupim në Prishtinë, politike e UÇK-së. Kanë qenë raporte ditore, kanë qenë njerëz këshilltarë të zotit Demaçi, me mua personalisht rutinë ditore kemi pasur kontakte dhe kemi koordinuar atë që është dashur me qenë e koordinuar. Normalisht që ne nuk kemi pasur pse t’i informojmë këshilltarët apo dikë në zyrë, jashtë strukturave operative të ushtrisë, për numrin, saktësinë e armëve e këto, por ka pasur shumë elemente që ne kemi biseduar dhe e kanë kryer punën e tyre me sukses të mirë”, tha Mustafa.

Ai tregoi se gjatë asaj kohe, kishte pasur kontakte edhe me Albin Kurtin, i cili ishte Sekretar i Zyrës së Përfaqësuesit të Përgjithshëm Politik të UÇK-së.
Mustafa thotë se me Kurtin kanë pasur kontakte edhe përmes telefonit, por edhe kontakte të drejtpërdrejta.

“Nuk do t’i shpjegoj më tutje, por e di që ka qenë zyrtarisht element i Ushtrisë Çlirimtare të Kosovës. Zyra ka qenë udhëheqja politike e Ushtrisë Çlirimtare të Kosovës, baci Adem Demaçi ka qenë drejtor i kësaj drejtorie. Ne e kemi numëruar si instrument tonin të Ushtrisë Çlirimtare të Kosovës, kemi këmbyer ato punë që është dashur të këmbehen me ata. Unë personalisht kam pasur fatin të bashkëpunoj më shumë nga njerëzit e Adem Demaçit, duke shkuar edhe në Shtabin e Përgjithshëm bashkë me ta”, tha Mustafa. /atvlive.tv

PUBLIKIMET E FUNDIT

TË NGJASHME

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Verified by MonsterInsights