Mbi dy milionë pelegrinë në Mekë për të kryer haxhin

Më shumë se dy milionë pelegrinë të huaj kanë mbërritur në qytetin e shenjtë mysliman të Mekës përpara fillimit të haxhit këtë javë, thanë zyrtarët sauditë.

Autoritetet saudite presin që numri i pelegrinëve këtë vit të kalojë 2 milionë, duke iu afruar niveleve para pandemisë së koronavirusit, shkruan Euronews.

Myslimanët nga e gjithë bota u mblodhën të shtunën në një kodër të shenjtë në Arabinë Saudite për kulmin e pelegrinazhit të Haxhit.

Pelegrinët mblidhen për një ritual në malin Arafat, i njohur si kodra e mëshirës, ​​për një ditë intensive adhurimi dhe reflektimi.

Mali konsiderohet i shenjtë pasi besohet se Profeti Muhamed mbajti fjalimin e tij të fundit, të njohur si Predikimi i Lamtumirës, ​​në vendndodhjen 1,435 vjet më parë. Në hutbe, profeti bëri thirrje për barazi dhe unitet mes myslimanëve.

“Është e papërshkrueshme,” tha Ahmed Tukeyia, një pelegrin nga Egjipti.

Të gjithë myslimanëve u kërkohet të bëjnë Haxhin pesëditor të paktën një herë në jetën e tyre nëse janë fizikisht dhe financiarisht të aftë.

PUBLIKIMET E FUNDIT

TË NGJASHME

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Verified by MonsterInsights