Habit Papa Françesku, përdor termin nënçmues për homoseksualët

Papa Françesku raportohet se ka përdorur gjuhë jashtëzakonisht poshtëruese që mund të ketë një ndikim të thellë në mënyrën se si perceptohet qëndrimi i tij ndaj homoseksualëve.

Kur u pyet në Konferencën e Ipeshkvijve Italianë nëse homoseksualët tani duhet të lejohen të trajnohen për prift për sa kohë që qëndrojnë beqarë, Papa Françesku tha se nuk duhet.

Më pas besohet se ai ka vazhduar duke thënë në italisht se në Kishë kishte tashmë një ajër të tepërt të “frociaggine”, që përkthehet si një fyerje dhe nënçmim.

Edhe pse ishte një takim që ndodhi me dyer të mbyllura, komentet e raportuara të Papës u përcollën fillimisht në faqen e tabloidit italian, Dagospia.

Agjencitë e tjera italiane të lajmeve kanë konfirmuar që atëherë fjalët e Papës duke cituar burime të shumta. Ka pasur tronditje nga fjalori u Papës në këtë takim privat, veçanërisht pasi ai shpesh ka folur publikisht për respekt ndaj homoseksualëve.

Përkrahësit progresivë të Papës kanë argumentuar se Papa Françesku ka ndryshuar tonin e qëndrimit të Kishës.

Kur u pyet për homoseksualët në fillim të papatit të tij, ai u shfaq në krye të mediave duke u përgjigjur: Kush jam unë për të gjykuar?

Kohët e fundit ai krijoi habi mes tradicionalistëve katolikë duke thënë se priftërinjtë duhet të jenë në gjendje të bekojnë çiftet e të njëjtit seks në disa rrethana dhe ka folur shpesh për homoseksualët që janë të mirëpritur në Kishë.

PUBLIKIMET E FUNDIT

TË NGJASHME

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Verified by MonsterInsights