Çka përfitoi Kosova nga Perandoria Osmane? – flet Halil Matoshi

Halil Matoshi ka folur për fatkeqësinë e Kosovës gjatë Perandorisë Osmane. Sipas tij, largimi i kësaj perandorie ja mundësojë Serbinë për ta ripushtuar Kosovën.

Këto komente Matoshi i ka bërë në emisonin ‘Politiko me Kushtrim Sadikun’.

“Perandoria Osmani se paku për një shekull ka qenë mizore, brutale, ka shkuar ne gjenocid ndaj arbërve për me ja marrë tokën. Kurse në pjesën e dytë sidomos në shekullin 19-të me Sulltan Hamitin e II, ka pas politika ma moderne ku shqiptarët në këtë kohë kanë pasur me shumë liri për ta ndjerë vetën shqiptarë dhe për të guxuar për ta thënë haptas këtë”, ka thënë Matoshi.

Mirëpo sipas tij, fatkeqësia me e madhe e Kosovës që na ka sjell Perandoria Osmane ka qenë ajo që kanë ikur nga kazermat në të gjitha qytetet e Kosovës duke ja hapur rrugën Serbisë për ta ripushtuar Kosovën. /Gazeta10/

PUBLIKIMET E FUNDIT

TË NGJASHME

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Verified by MonsterInsights