Shtrenjtohet buka në disa furra në Prishtinë

Çmimorja ka ndryshuar përnjëherë, në disa furra të kryeqytetit.

Produktin kryesor në to, bukën, qytetarët tash e tutja do ta blejnë më shtrenjtë.

Nga 50 cent sa ishte, një bukë 500 gramëshe, tash po kushton 60 centë.

Qytetarët që blejnë këtu, janë të shqetësuar dhe këtë çmim e vlerësojnë të paarsyeshëm, derisa tregojnë që janë shtrenjtuar edhe produktet tjera të miellit.

Këta thonë se shtrenjtimi i bukës do t’ua rëndojë mirëqenien.

Ndërsa një qytetar propozon që qeveria të ndërhyjë sa më shpejt që të ndalohet shtrenjtimi i mëtejmë.

“Duhet të bëhet çmimi tavan të jetë njësoj gjithkund sepse tregu i lirë vetëm po e rëndon xhepin e qytetarëve”, tha Hysni Hashani, qytetar.

Pronarët e furrave nuk pranuan të deklarohen para kamerës, që të tregojnë pse e kanë marrë vendimin për rritjen e çmimeve. Vendimi kolektiv për shtrenjtim të një produkti është shkelje e ligjit.

Ndërkohë, në shumë furra të kryeqytetit, çmimi i bukës vazhdon të jetë i njëjtë. /atvlive.tv

Më shumë detaje i gjeni në Edicionin Qendror të lajmeve në videon më poshtë:

PUBLIKIMET E FUNDIT

TË NGJASHME

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Verified by MonsterInsights