29.1 C
Pristina
E mërkurë, 19 Qershor, 2024

Dyshimet se ora e rrymës nuk po matë mirë, Prestreshi tregon se si ta kontrolloni

Ish kryetari i Autoritetit Kosovar të Konkurrencës, Valon Prestreshi, në emisionin A LIVE në ATV, ka treguar se si duhet të kontrollohen njësorët digjital të energjisë elektrike se a po e bëjnë mirë llogaritjen e konsumit.

Ai tregon se tarifa e lirë e rrymës fillon në ora 22:00 dhe mbaron në ora 7:00.

Prestreshi thotë se ka dyshime që orët digjitale të energjisë elektrike mund të mos përputhen me kohën reale kur është duke u shpenzuar nga konsumatorët.

“Dua ta informoj opinionin publik sepse ne si shoqëri, si media, si njerëz të cilët ndikohen nga kjo me qenë se Qeveria s’po ndërmerr masa, dua ta njoftoj opinionin publik që ta shikojnë orën digjitale nëse është në përputhshmëri me kohën reale, sepse unë kam informata, më kanë dërguar qytetarët fotografi të orave të tyre me orën reale, ku ora digjitale është 4 orë përpara se koha reale. Për shembull, nëse koha reale është 18:00 dhe në orë digjitale është 22:00, në këtë rast, konsumimi me tarifën e lirë fillon në ora 18:00 dhe mbaron në 3:00 të mëngjesit, e jo në 7:00. Këtu qytetarët mashtrohen, nuk janë të informuar dhe si për të mirë, si për të keq, ata që e dinë përfitojnë, ata që nuk e dinë mashtrohen dhe faturohen dyfish”, tregoi Prestreshi. /atvlive.tv

Për më shumë detaje, shikoni videon më poshtë:

PUBLIKIMET E FUNDIT

TË NGJASHME

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Verified by MonsterInsights