Mira Murati në listën e 25 grave më të ndikimit për vitin 2023, sipas Financial Times

Shqiptarja Mira Murati, është përfshirë në listën e 25 grave më të ndikimit në botë për vitin 2023, të publikuar nga Financial Times, përcjell atvlive.tv.

Kjo listë përfshin personalitete si Margot Robbie, Beyonce, Barbara Kingsolver, Ursula von der Leyen dhe shumë gra të tjera, sipas raportimit të Financial Times.

“Mira Murati, shefe e teknologjisë së OpenAI, është në krye të transformimit të thellë dixhital për momentin. E lindur në Shqipëri, Mira tani jeton në epiqendrën e evolucionit të shpejtë të inteligjencës artificiale. Produktet novatore të OpenAI, ChatGPT dhe Dall-E, kanë rrëmbyer imagjinatën e botës, produkte këto që do të na ndryshojnë rrënjësisht mënyrën se si ne punojmë, mësojmë dhe shprehemi në mënyrë krijuese. Udhëheqja vizionare e Miras shtrihet shumë përtej shkencës dhe kërkimit të modeleve të mëdha gjuhësore në dizajnimin se si të inkorporojmë Inteligjencën Artificiale në jetën tonë të përditshme, si dhe si të zhvillojmë këtë inteligjencë me përgjegjësi në lidhje me sigurinë dhe rregulloren”, thuhet në shkrimin e Financial Times.

“Tepër e menduar në parashikimin e ndërveprimeve njerëzore, Mira e mbron Inteligjencën Artificiale në mënyrë aktive për testime të hapura, publike – duke na inkurajuar të kapim këtë moment unik në kohë, ku ne kemi lirinë sesi teknologjia do të na riformojë dhe sesi ne e formësojmë atë”, thuhet më tej këtë artikull.

Një gjë e rrallë e dukshme është fakti që një grua drejton një kompani teknologjike. Historia dhe lidershipi i Mirës janë një burim frymëzimi, ashtu si teknologjia që ajo e mbikëqyr dhe e përcakton të ardhmen e zhvillimit të saj. / atvlive.tv

PUBLIKIMET E FUNDIT

TË NGJASHME

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Verified by MonsterInsights