Mark Milani, Shqiptar apo Malazez

Tomë Hasuri dhe Smajl Hasurit- Dedivani nga Mali I Trieshit,FSHAT I te cilëve kufizohen me Raho të Kuçit ,,vvëllezritë Dedivani i kishin nanat motra me Mark Milanin Nderkaq,Marku me kapelen malazeze,kurse këta me kapele shqiptare.
Megjithese vellëzritë Hasuri u vranë me shkije , si Mas librin Trieshi mes kuçit dhe Malësiet ,në vitin 1878, Kur Trieshit bije nën sundimin e Malit të Zi nje perqind e Madhe jo me vullnetin e tyre,Smajlit me dy kusherijtë mbeten te vrare,kurse Toma u plagos në fushë te mejdanit..
Këta ishin nipat e Miliqëve te Rahosë të shtëpisë me të fortë dhe me të mirëte asaj kohe ishin Vojvodë të Rahos ,ndoshta edhe sot kjo familje e Miliqëve qendron mirë EKONOMIKISHT dhe Politikisht në Mal të Zi dhe ishin sternipat e Gjulë jovanit Familjes ma trime te kuçit , si Mas Markut të Ndrekes ,I ashtuquajturi fisi me i vjetët i Kuçit Iliro- Dardan te Ndrekalloviqve,që edhe kshtjela e Medunin, sot gjinet nën pronenë e Muzeumit te Mark Milani ,gjë qe edhe Mbretërija Malazeze Petroviq kishin respekt te veçantë per familjen e Mark Milanin.

E muaren Markun dajet e nanës qe ishte familja e Ndrekaloviqve
me e forte dhe me fisnike ne krejt Malin e Zi dhe e beri Vojvodë të Kuçit.
ROD- ROPIT ,FISI- i Nrekes (Dekaloviq)
Nga familja. Kastrijotike , si Mas Mark Milanit dhe Mark Krasniqit . (naj bole pleme crnogorsko : thoshi M Z)
SH Q I P T A R APO M A L A Z E Z

PUBLIKIMET E FUNDIT

TË NGJASHME

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Verified by MonsterInsights