Lista e plotë e fituesve në Oscars, “Oppenheimer” me shtatë çmime, zhgënjen “Barbie”

Ishte një natë për të festuar për Oppenheimer dhe Poor Things pasi të dy filmat ishin fituesi i madh i Oscars 2024.

Është nata më e madhe në botën e filmit dhe, sërish, Oscars nuk zhgënjeu me një sërë fitoresh të mëdha për Oppenheimer dhe Poor Things, me emrin John Cena dhe – sigurisht – performancën e Ryan Gosling të I’m Just Ken.

Ndërkohë, zhgënjimi më i madh ka ardhur nga “Barbie”, filmi më i shikuar i vitit të kaluar, i cili nga tetë nominime, ka fituar vetëm një çmim – dhe atë jo një nga çmimet kryesore.

Kjo është lista e plotë e çmimeve në “Oscars 2024”:

Filmi më i mirë

“American Fiction”https://zeri.info/inarticle.html

“Anatomy of a Fall”

“Barbie”

“The Holdovers”

“Killers of the Flower Moon”

“Maestro”

“Oppenheimer”

“Past Lives”

“Poor Things”

“The Zone of Interest”

Aktori më i mirë në rol kryesor

Bradley Cooper, “Maestro”

Colman Domingo, “Rustin”

Paul Giamatti, “The Holdovers”

Cillian Murphy, “Oppenheimer”

Jeffrey Wright, “American Fiction”

Aktorja më e mirë në rol kryesor

Annette Bening, “Nyad”

Lily Gladstone, “Killers of the Flower Moon”

Sandra Hüller, “Anatomy of a Fall”

Carey Mulligan, “Maestro”

Emma Stone, “Poor Things”

Aktori më i mirë në rol dytësor

Sterling K. Brown, “American Fiction”

Robert De Niro, “Killers of the Flower Moon”

Robert Downey Jr., “Oppenheimer”

Ryan Gosling, “Barbie”

Mark Ruffalo, “Poor Things”

Aktorja më e mirë në rol dytësor

Emily Blunt, “Oppenheimer”

Danielle Brooks, “The Color Purple”

America Ferrera, “Barbie”

Jodie Foster, “Nyad”

Da’Vine Joy Randolph, “The Holdovers”

Regjisori më i mirë

Justine Triet, “Anatomy of a Fall”

Martin Scorsese, “Killers of the Flower Moon”

Christopher Nolan, “Oppenheimer”

Yorgos Lanthimos, “Poor Things”

Jonathan Glazer, “The Zone of Interest”

Kinematografia më e mirë

“El Conde”

“Killers of the Flower Moon”

“Maestro”

“Oppenheimer”

“Poor Things”

Filmi më i mirë ndërkombëtar

“The Teachers’ Lounge”, Gjermania

“Io Capitano”, Italia

“Perfect Days”, Japonia

“Society of the Snow”, Spanja

“The Zone of Interest”, Mbretëria e Bashkuar

Skenari më i mirë i përshtatur

“American Fiction”

“Barbie”

“Oppenheimer”

“Poor Things”

“The Zone of Interest”

Skenari më i mirë origjinal

“Anatomy of a Fall”

“The Holdovers”

“Maestro”

“May December”

“Past Lives”

Filmi më i mirë ‘live action’

“The After”

“Invincible”

“Knight of Fortune”

“Red, White and Blue”

“The Wonderful Story of Henry Sugar”

Filmi më i mirë i animuar i metrazhit të shkurtë

“Letter to a Pig”

“Ninety-Five Senses”

“Our Uniform”

“Pachyderme”

“War Is Over! Inspired by the Music of John & Yoko”

Filmi më i mirë i animuar i metrazhit të gjatë

“The Boy and the Heron”

“Elemental”

“Nimona”

“Robot Dreams”

“Spider-Man: Across the Spider-Verse”

Dokumentari më i mirë i metrazhit të shkurtë

“The ABCs of Book Banning”

“The Barber of Little Rock”

“Island in Between”

“The Last Repair Shop”

“Nëi Nai & Wài Pó”

Dokumentari më i mirë i metrazhit të gjatë

“Bobi Wine: The People’s President”

“The Eternal Memory”

“Four Daughters”

“To Kill a Tiger”

“20 Days in Mariupol”

Kolona zanore më e mirë

“The Fire Inside” from “Flamin’ Hot”

“I’m Just Ken” from “Barbie”

“It Never Went Away” from “American Symphony”

“Wahzhazhe (A Song for My People)” from “Killers of the Flower Moon”

“What Was I Made For?” from “Barbie”

Partitura muzikore më e mirë

“American Fiction”

“Indiana Jones and the Dial of Destiny”

“Killers of the Flower Moon”

“Oppenheimer”

“Poor Things”

Makjiazhi dhe flokët më të mira

“Golda”

“Maestro”

“Oppenheimer”

“Poor Things”

“Society of the Snow”

Kostumografia më e mirë

“Barbie”

“Killers of the Flower Moon”

“Napoleon”

“Oppenheimer”

“Poor Things”

Editimi më i mirë

“Anatomy of a Fall”

“The Holdovers”

“Killers of the Flower Moon”

“Oppenheimer”

“Poor Things”

Zërimi/Audio më e mirë

“The Creator”

“Maestro”

“Mission: Impossible – Dead Reckoning Part One”

“Oppenheimer”

“The Zone of Interest”

Skenografia më e mirë

“Barbie”

“Killers of the Flower Moon”

“Napoleon”

“Oppenheimer”

“Poor Things”

Efektet vizuele më të mira

“The Creator”

“Godzilla Minus One”

“Guardians of the Galaxy Vol. 3”

“Mission: Impossible — Dead Reckoning Part One”

“Napoleon”. / KultPlus.com

PUBLIKIMET E FUNDIT

TË NGJASHME

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Verified by MonsterInsights