Për herë të katërt në librin “Guinness”, Arbnora Idrizi: Jam krenare që flamuri kombëtar gjendet në rekordin si projekti më i madh në botë

Aktivistja nga qyteti i Skenderajt, Arbnora Idrizi ka arritur të futet në Librin e Rekodeve ‘Guinness’ për të katërtën herë.

Ajo ka vendosur një rekord të ri në librin e rekordeve Guinness, përmes punimit të Flamurit Kombëtar prej 120 mijë letrave origami të cilën e punoi më 28 nëntor për nder të Ditës së Flamurit, shkruan Sinjali.

Në një lidhje të drejtpërdrejtë në emisionin A LIVE në ATV, aktivistja Arbnora Idrizi tha se për të ka qenë një emocion i jashtëzakonshmë, duke pasur parasysh se bëhet fjalë për flamurin kombëtar që tani ka hyrë në rekordet e ‘Guinness’ si projekti më i madh në botë.

“Me thanë të drejtën, mbrëmë isha në një emision në një televizion në Shqipëri, dhe në ato momente me erdhi e-maili që nga Guinness -i që tashmë “je përzgjedhur fituese e Guinness-it”. Ka qenë një emocion i pa përshkruar në atë çast sa që nuk e kam pritur që do të vijë një lajm aq i mirë. Kështu që është një ndjenjë e jashtëzakonshme se një punë e madhe, punë gjigande ku ndoshta bëhet përgatitje me vite, po shpërblehet dhe po certifikohet nga zyrtarët Guinness, sidomos flamuri kombëtar ku ne të gjithë jemi rritur me dashurinë ndaj këtij flamuri dhe kam dashur që ky projekt të jetë më i madhi në botë dhe të jetë më i veçantë. Jam shumë e lumtur për këtë arritje”, tha Idrizi.

Ajo tregoi se për dallim nga projektet e mëparshme, për realizimin e këtij projekti ka pasur mbështetje nga institucionet.

“Kam pasur një mbështetje nga Ministria e Kulturës në Prishtinë, ku kisha dashtë me i falënderua shumë se kësaj radhe më kanë mbështetë pak më mirë edhe pse, për me e realizu një projekt të jashtëzakonshëm, patjetër që është një kosto mjaft e lartë dhe mezi e arrin me e finalizua projektin, mirëpo ka qenë një mbështetje pak më e mirë. Kam pasur mbështetje edhe nga disa sponsorë, nga komuna kam siguruar vetëm hapësirën publike ku kam bërë kërkesë për arsye se në Kosovë ka qenë e pamundur të gjendet një hapësirë e tillë, 1300 metra katrorë”, tha Idrizi.

Për realizimin e projektit të flamurit kombëtar, ajo tregon se janë realizuar 1.2 milionë palosje të letrës.

Arti ‘Origami’ nuk e praktikojnë shumë në Kosovë dhe jam e vetmja që e kam praktiku dhe e kam zhvillu deri te rekordet botërore. Është një teknikë mjaft e veshtarë për tu realizuar. Në fillim duket shumë e thjeshtë, mirëpo ato palosje, teknikat e punës janë mjaft delikate. Përmes letrës, ti mundesh me realizua diçka të bukur dhe të jashtëzakonshme, siç kam realizu edhe unë projektin e jashtëzakonshëm, flamurin kombëtar me 1 milion e 200 mijë palosje letër, 1300 metra katrorë, ku me thënë të drejtën ka qenë e jashtëzakonshme. Pa dyshim ka qenë shumë e vështirë sepse së pari, në aplikimin e rekordit botëror, ti duhet me e paraqit projektin tuaj, ku, çfarë po synon dhe a pranohet te zyrtarët pjesa e letrës dhe projekti. Pastaj, përgatitja e letrës, ngjyrosja e letrës ku është bërë në fabrikën ‘EuroPrint” në Prishtinë,, ku kisha dashtë me i falënderua për arsye se ka qenë shumë e vështirë të sigurohet një letër e tillë. Me qenes e në rekordin botëror, ti duhet me e pasë një letër origami, rezistente, e butë dhe që palohet lehtë. Kështu që një muaj është dashur përgatitje për letrën për flamur, ku më kanë ndihmuar edhe nxënësit e Medresesë “Alaudin” në Prishtinë 50 mijë pjesë, ndërsa 70 mijë copa i kam punuar vetë me disa familjarë të mi”, tregoi Idrizi. /atvlive.tv

PUBLIKIMET E FUNDIT

TË NGJASHME

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Verified by MonsterInsights