Hungaria kundër anëtarësimit të Kosovës në KiE derisa të përfundojë me sukses dialogu mes saj dhe Serbisë

Ministri i Punëve të Jashtme të Hungarisë, Peter Sijarto, tha sot pas takimit me shefin e diplomacisë serbe, Marko Gjuriq, se Hungaria është kundër anëtarësimit të Kosovës në Këshillin e Evropës, derisa të përfundojë me sukses dialogu ndërmjet Kosovës dhe Serbisë, si dhe kundër rezolutës për Srebrenicën.

“Javën e ardhshme, të enjten, Asambleja e Përgjithshme e OKB-së do të votojë për tragjedinë që ndodhi në Srebrenicë, me rastin e së cilës duan të demonizojnë të gjithë kombin serb, Hungaria do të votojë negativisht dhe kundër. Në të njëjtën kohë, nëse shtrohet çështja e anëtarësimit të Kosovës në KE, do të votojmë gjithashtu kundër. Ne kemi qëndrim parimor, duhet të presim derisa të përfundojë me sukses dialogu Kosovë-Serbi dhe vetëm pas kësaj Kosova mund të aplikojë për anëtarësim”, tha Sijarto.

Sijarto: Hungaria kundër anëtarësimit të Kosovës në KiE derisa të përfundojë me sukses dialogu mes saj dhe Serbisë.

Ministri i Punëve të Jashtme të Hungarisë, Peter Sijarto, tha sot pas takimit me shefin e diplomacisë serbe, Marko Gjuriq, se Hungaria është kundër anëtarësimit të Kosovës në Këshillin e Evropës, derisa të përfundojë me sukses dialogu ndërmjet Kosovës dhe Serbisë, si dhe kundër rezolutës për Srebrenicën.

“Javën e ardhshme, të enjten, Asambleja e Përgjithshme e OKB-së do të votojë për tragjedinë që ndodhi në Srebrenicë, me rastin e së cilës duan të demonizojnë të gjithë kombin serb, Hungaria do të votojë negativisht dhe kundër. Në të njëjtën kohë, nëse shtrohet çështja e anëtarësimit të Kosovës në KE, do të votojmë gjithashtu kundër. Ne kemi qëndrim parimor, duhet të presim derisa të përfundojë me sukses dialogu Kosovë-Serbi dhe vetëm pas kësaj Kosova mund të aplikojë për anëtarësim”, tha Sijarto.

Ai shtoi se sa i përket çështjes së Kosovës dhe Srebrenicës, qëndrimi është i qartë dhe nuk ia vlen të bëhet presion mbi Hungarinë në politikën ndërkombëtare.

“Sa më i madh të jetë presioni ndaj të cilit jemi, aq më të vendosur dhe më të vendosur jemi për të vërtetën tonë. Herë pas here disa njerëz e harrojnë këtë dhe mendojnë se ende ka kuptim të ushtrosh presion, por është e tepërt dhe e kotë. Nëse ata duan diçka, ata do të na detyrojnë të bëjmë diçka. Ne përfaqësojmë se është kundër interesave tona kombëtare, të cilat e kthejnë dialogun vite më parë”, theksoi Sijarto.

PUBLIKIMET E FUNDIT

TË NGJASHME

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Verified by MonsterInsights