18.4 C
Pristina
E shtunë, 15 Qershor, 2024

Ambasadorja e Venezuelës në Beograd: Kosova është pjesë e Serbisë

“Venezuela kurrë nuk do ta njohë pavarësinë e Kosovës”, ka deklaruar e ngarkuara me punë në ambasadën e Venezuelës në Beograd Dia Nader de el Andari.

Ambasadorja e Venezuelës në Beograd: Kosova është pjesë e Serbisë
“Kosova është pjesë historike e Serbisë siç është Krimea pjesë historike e Rusisë”, ka shtuar ajo.

Venezuela në të gjitha organizatat ndërkombëtare gjithmonë ka qenë në anën e Serbisë. Ashtu siç është Serbia në anën tonë, ka thënë El Andari për gazetën serbe “Politika”.

Me rastin e situatës aktuale në Venezuelë, në pyetje se a frikësohet nga intervenimi ushtarak, ajo ka thënë se “është e mundur që Uashingtoni nuk do të intervenojë në mënyrë të drejtpërdrejtë, por se do të fshihet pas Kolumbisë dhe Brazilit”.

Në pyetje se a është e mundur lufta qytetare, ajo është përgjigjur:

“Tashmë gjashtë vjet SHBA po përpiqen të shkaktojnë luftë qytetare dhe deri tani nuk kanë arritur. Në Jugosllavi e kanë përdorur religjionin në mënyrë të shkaktojnë luftë qytetare, mirëpo te ne nuk është situata e tillë”.

Sipas fjalëve të saj, “Guaido është marionetë e SHBA dhe është më i njohur jashtë Venezuelës sesa në vendin e vet”.

PUBLIKIMET E FUNDIT

TË NGJASHME

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Verified by MonsterInsights