Shtatë taktika që ju ndihmojnë të lexoni mendjet e të tjerëve

Të gjithë kemi pasur momente kur kemi dashur të lexojmë atë që po mendonin të tjerët, duke pretenduar se ishim super-heronj që mund të lexonim mendjet.

Por, çka nëse do t’ju thoshim se ju mund t’i lexoni njerëzit vetëm duke vëzhguar gjuhën e trupit të tyre?

Pavarësisht fuqisë së fjalëve, ndonjëherë ato mund të përkthehen ndryshe me lëvizjet apo gjestet e gabuara të trupit. Megjithatë, pjesa më e madhe e gjuhës së trupit tonë është e lidhur me mendjen tonë nënndërgjegjeshëm dhe ne e gjejmë veten duke bërë gjëra që dalin kaq natyrshëm, saqë ne e kuptojmë atë vetëm pasi e bëjmë atë.

Bright Side ka përzgjedhur disa raste që do t’ju bëjnë të dukeni një parashikues.

Vëzhgoni sytë

Të shikosh djathtas dhe drejt lart nënkupton se personi po gënjen sepse aktivizon imagjinatën. Por shikimi majtas dhe poshtë ndërsa flet do të thotë që folësi ose po kujton faktet ose po mbledh mendimet e tij.

Çfarë do të thotë kur personi tund kokën shumë

Ndonjëherë kur flasim për diçka që personi tjetër mund të mos i interesojë edhe aq shumë, ai mund të fillojë të tundë kokën në mënyrë të përsëritur dhe tepër. Nëse dikush dyshon në aftësinë e tyre për të ndjekur udhëzimet, ata tundin kokën shumë. Kjo është arsyeja pse duhet t’i kushtoni vëmendje dhe kur të fillojë të ndodhë, ngadalësoni dhe përpiquni ta thoni atë që po shpjegoni në një mënyrë tjetër.

Si e falsifikon dikush buzëqeshjen

Shumë prej nesh ankohen për rrudhat që shfaqen shumë herët. Por ajo që nuk e dini është se rrudhat mund t’ju tregojnë nëse buzëqeshja është e vërtetë apo jo.

Kjo është për shkak se buzëqeshjet e rreme nuk janë ngjitëse, prandaj sytë tuaj nuk do të buzëqeshin së bashku me buzët tuaja.

Çfarë do të thotë kur dikush shtrëngon nofullën e tij

Një nofull e shtrënguar është një shenjë stresi. Nëse i shihni që e bëjnë këtë, do të thotë se po mendojnë për diçka stresuese. Në çdo rast, pavarësisht nëse e vërejnë apo jo, kjo ndodh në mënyrë të pandërgjegjshme.

Kushtojini vëmendje kur dikush ngre duart lart

Ngritja e dorës në gjatësinë e saj të plotë me një qëndrim të rehatshëm jep një atmosferë të fuqishme dhe dominuese. Përkundrazi, ngritja e dorës nën nivelin e kokës tregon pasiguri dhe drojë.

Çfarë thotë pozicionimi i pëllëmbëve

Gjeste e dorës mund të nënkuptojnë shumë gjëra, midis tyre edhe këto sikurse në imazh.

Nëse pëllëmbët tuaja janë të kthyera lart, do të thotë që po sugjeroni ose po kërkoni diçka. Dhe nëse pëllëmbët tuaja janë të kthyera nga poshtë, kjo do të thotë se po porositni ose kërkoni diçka.

Kushtojini vëmendje distancës së tyre

Kushtojini vëmendje sa afër ju qëndron një person për të përcaktuar nëse ai ju shikon pozitivisht. Dhe nëse dikush qëndron larg kur afroheni, mund të jetë një shenjë se raporti nuk është i ndërsjellë. Ndonjëherë mund të dallosh edhe se cila është marrëdhënia mes 2 personave sipas distancës mes tyre. /Telegrafi/

PUBLIKIMET E FUNDIT

TË NGJASHME

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Verified by MonsterInsights