Kur është koha më e mirë e ditës për të ujitur bimët?

Kur është koha më e mirë e ditës për të ujitur bimët?
Kur është koha më e mirë e ditës për të ujitur bimët?
Para 1 ore
Përtej shenjave të dukshme që mund të japin bimët, siç janë thatësia e dheut apo tharja e gjetheve, duket se nuk ka një shenjë tipike dalluese që tregon se kur lulet apo bimët tuaja kanë nevojë për ujë

Por, hortikulturisti (ekspert i bimëve) Justin Hancock thotë se ka një kohë ideale për të ujitur bimët, nëse vërtet doni të bëni ndryshimin në momentin që kuptoni nevojat e bimëve për ujë.

Kur është koha më e mirë e ditës për të ujitur bimët?

Sipas tij, “orët e mëngjesit janë më të sigurta për shkak se zvogëlohen shanset për prekje nga sëmundjet e bimëve apo kërpudhat”, shkruan Real Simple.

“Ujitja e bimëve në periudha të caktuara të ditës mund të krijojë një mjedis ku kërpudhat lulëzojnë, pasi ato përhapen masivisht në vende me shumë lagështi. Kështu që, ujitja e bimëve në mbrëmje ose gjatë natës me uljen e temperaturave dhe rritjen e lagështisë mund të nxisë potencialisht rritjen e sëmundjeve kërpudhore,” thotë Hancock.

Pikërisht për këtë arsye, ujitja e luleve në mëngjes është një ide e mirë pasi gjatë ditës uji i tepërt avullon dhe kësisoj ulen mundësitë për prekje nga sëmundjet kërpudhore.

A ndikon koha se kur i ujisni bimët në rritjen e tyre?

Bimët nuk e dallojnë domosdoshmërisht se në cilën orë të ditës ato ujiten, ndaj kjo nuk ndikon në shkallën e rritjes së tyre, citon Anabel.

PUBLIKIMET E FUNDIT

TË NGJASHME

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Verified by MonsterInsights