A e dini se sa fiton Bill Gates çdo ditë?

Bashkëthemeluesi i Microsoft, Bill Gates, mbajti titullin e njeriut më të pasur në botë për shumicën e 20 viteve, përpara se të kalohej nga themeluesi i Amazon, Jeff Bezos.

Megjithatë, ai ende renditet në mesin e elitës globale për sa i përket pasurisë. Për të ilustruar shkallën e pasurisë së tij, merrni parasysh këtë: një person mesatar fiton afërsisht 2.7 milionë dollarë gjatë jetës së tij, sipas faqes së informacionit për karrierën Zippia. Gates fiton afërsisht tre deri në katër herë këtë shifër në një ditë të vetme, duke theksuar shtrirjen e burimeve të tij financiare.

Burimet ndryshojnë në shumën e saktë, me një që vlerëson të ardhurat e tij ditore në rreth 10.95 milion dollarë, afërsisht 117 dollarë në sekondë. Një burim tjetër ofron një shifër më të ulët prej rreth 7.6 milion dollarë në ditë ose 319,635 dollarë në orë.

Megjithëse Gates njihet më së shumti si mendja pas Microsoft-it, ai krijoi një pasuri përtej vlerës së aksioneve të tij në Microsoft. Pavarësisht se vetëm një pjesë e vogël e pasurisë së tij vjen nga Microsoft, firma mbetet një pjesë kyçe e rrugëtimit të tij financiar. Që nga themelimi i Microsoft në 1975, Gates dhe Paul Allen kanë dominuar tregje të ndryshme teknologjike, duke arritur një kapitalizim tregu prej mbi një trilion dollarë deri në vitin 2019. Burimet pohojnë se vetëm rreth 12.5 për qind e vlerës neto të Gates vjen nga Microsoft, shkruan Yahoo.

Pasuria e tij buron gjithashtu nga investimet në pasuri të paluajtshme, duke përfshirë 127 milionë dollarë Xanada 2.0 në Uashington dhe 18 milionë dollarë Pasean Ranch në Kaliforni. Shkathtësia e investimeve të Gates shtrihet përmes firmës së tij Cascade, e cila zotëron aksione në hotele luksoze dhe sipërmarrje të tjera.

Koleksioni i automjeteve luksoze, avionëve privatë dhe artit të Gates pasqyrojnë interesat e tij eklektike, ndërsa përpjekjet e tij filantropike theksojnë përkushtimin e tij ndaj nismave globale që mbështesin shëndetin, energjinë e rinovueshme dhe kauza të tjera.

Si një filantrop famëmadh, shumë nga të ardhurat e Gates shkojnë në përpjekje bamirësie, kryesisht përmes Fondacionit Bill dhe Melinda Gates. Në vitin 2023, fondacioni u zotua të ndajë 8.3 miliardë dollarë për të luftuar varfërinë, sëmundjet dhe pabarazinë, një rritje prej 15 për qind krahasuar me vitin e kaluar. Fondacioni planifikon të rrisë pagesat në 9 miliardë dollarë deri në vitin 2026.

Në vitin 2023, Gates zgjeroi portofolin e tij të investimeve, duke treguar një qasje strategjike për menaxhimin e pasurisë. Ai bleu 3.76 për qind të aksioneve në Heineken Holding NV, me vlerë rreth 939.87 milionë dollarë. Ky investim shënon diversifikimin e interesave të tij përtej sektorit të teknologjisë.

Gates gjithashtu investoi në tokë bujqësore, duke zotëruar afërsisht 242,000 hektarë ose afërsisht 0.03 për qind të të gjithë tokës bujqësore në SHBA. Gjatë një sesioni “Ask Me Anything” në Reddit, ai tha se synon të rrisë produktivitetin dhe të krijojë vende pune përmes këtyre investimeve, me vendime të marra nga një ekip profesionist investimesh. /tesheshi.com/

PUBLIKIMET E FUNDIT

TË NGJASHME

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Verified by MonsterInsights