Goditje e rëndë për pronarët e automjeteve elektrike – veturat po humbin shumë shpejt vlerën e tyre

Një nga provat e fundit që vetura elektrike ende nuk ka nisur është tregu i automjeteve të përdorura.

Portali i specializuar në blerjen dhe shitjen e automjeteve të përdorura iSeeCars sapo ka publikuar një studim që tregon se çmimi i automjeteve elektrike të përdorura po bie më shpejt se automjetet e përdorura me motorë me djegie të brendshme dhe automjetet hibride.

Çmimet e automjeteve elektrike kanë rënë me 30 për qind deri në 40 për qind që nga qershori i vitit të kaluar, ndërsa çmimi mesatar i makinave me benzinë ka rënë me vetëm 3 për qind deri në 7 për qind në të njëjtën periudhë.

Edhe pse rënia e çmimeve të automjeteve elektrike të përdorura është dramatike, ajo që është çuditëse është se nuk ka asnjë tregues se vlerat e automjeteve elektrike të përdorura do të stabilizohen. Në një moment, çmimet e automjeteve elektrike të përdorura do të duhet të arrijnë fundin, por duket se nuk kemi arritur ende në atë pikë.

Ndërsa çmimi mesatar i një automjeti me emetim zero ka rënë në më pak se një vit, çmimi i një veture me motor me djegie të brendshme mbetet i qëndrueshëm.

Një shembull i përdorur nga iSeeCars është vlera e një BMW Serie 3 në krahasim me atë të një Tesla Model 3 të përdorur.

Në qershor 2023, vetura elektrike kishte një çmim mesatar më të lartë se BMW me 2635 dollarë, por në maj 2024, situata u përmbys. Modeli 3 ka një çmim mesatar prej 4,806 dollarë më pak se BMW.

Një shembull tjetër i ngjashëm është ai i BMW X3 dhe Tesla Model Y. Mesatarisht, Modeli Y ishte 4,570 dollarë më i shtrenjtë se X3 në janar 2024, por kjo diferencë u ngushtua në vetëm 175 dollarë në maj 2024. /Telegrafi/

PUBLIKIMET E FUNDIT

TË NGJASHME

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Verified by MonsterInsights