Shteti që konsiderohet si ndër më të lumturit në botë

Bëhet e ditur se Holanda konsiderohet si një nga vendet më të lumtura në botë – me fëmijët më të lumtur në botë. Prindërit në këtë vend të Evropës Perëndimore me sa duket i kanë përcaktuar qartë parimet dhe rregullat e edukimit, shkruan “The Times of India”. Në vijim janë disa këshilla.

Inkurajimi i pavarësisë dhe vetëbesimit

Holandezët që në moshë të hershme inkurajojnë fëmijët të jenë të pavarur dhe të marrin vendimet e tyre. Kjo nxit tek fëmijët një ndjenjë pavarësie dhe besim në aftësitë e tyre, gjë që kontribuon në lumturinë e tyre të përgjithshme, si dhe forcën dhe qëndrueshmërinë në jetë.

Familjet holandeze zakonisht i mbajnë të hapura bisedat, duke i inkurajuar fëmijët të shprehin lirshëm mendimet dhe ndjenjat e tyre. Kjo nxit besimin dhe mirëkuptimin brenda komunitetit familjar dhe i mundëson fëmijës të përballet në mënyrë më efektive me sfidat dhe të kërkojë mbështetje kur është e nevojshme.

Edukimi, në radhë të parë

Duke u fokusuar në zhvillimin arsimor, jo vetëm në notat, fëmijët në Holandë inkurajohen të eksplorojnë interesat e tyre, të zhvillojnë aftësi të të menduarit kritik dhe të ndjekin pasionet dhe përmbushjen e tyre.

Një mënyrë jetese e ekuilibruar

Prindërit në Holandë preferojnë një mënyrë jetese të ekuilibruar për fëmijët e tyre, duke siguruar kështu që i vogli të ketë kohë të mjaftueshme për shkollën, lojën dhe familjen. Në këtë kuptim, respektohet vlera e pushimit dhe e kohës së lirë, e cila ndihmon për të përballuar stresin dhe për të kultivuar një pikëpamje pozitive për jetën.

Duke luajtur jashtë

Qoftë shëtitje me biçikletë, disa orë në park apo pyll, fëmijët në këtë vend mësojnë të vlerësojnë qëndrimin jashtë që në moshë të vogël. Është, siç thonë raportet, e dobishme si për mirëqenien fizike ashtu edhe për atë mendore.

Rëndësia e kohës së familjes

Kalimi i kohës së bashku me familjen është i rëndësishëm për holandezët, pavarësisht nëse është dreka, darka, udhëtimet e fundjavës apo hobi të përbashkëta.

Pranimi i dështimit

Në vend që të kenë frikë nga një gabim, holandezët inkurajojnë fëmijët t’i shohin gabimet si mundësi për rritje dhe mësim, duke inkurajuar kështu qëndrueshmërinë, këmbënguljen dhe një qëndrim pozitiv ndaj sfidave.

Kujdesi për mjedisin

Qoftë riciklimi, reduktimi i mbetjeve apo pjesëmarrja në projekte të ruajtjes së natyrës, fëmijët holandezë vlerësojnë dhe mbrojnë botën natyrore.

Inkurajimi i kreativitetit

Prindërit holandezë inkurajojnë kreativitetin dhe imagjinatën tek fëmijët e tyre. Sigurisht që ofron shumë mundësi për shprehje artistike, eksplorim, inovacion dhe testim të gjërave që i interesojnë fëmijës.

PUBLIKIMET E FUNDIT

Vendi ku është ende viti 2016

TË NGJASHME

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Verified by MonsterInsights