Serbët kërcënojnë qeverinë e Malit të Zi për shkak të rezolutës për Srebrenicën, ia përmendin edhe njohjen e Kosovës

Kryetari i Këshillit Kombëtar Serb, Momçilo Vuksanoviq, i ka dërguar një letër të hapur Qeverisë së Malit të Zi dhe ministrave në të cilën ka thënë se sunojnë ta mbështesin rezolutën për gjenocidin në Srebrenicë.

Ai ka vendosur që të bëjë presion dhe kërcënim mbi qeverinë malazeze, me arsyetimin se kjo do ta përkeqësonte gjendjen dhe marrëdhëniet ndëretnike në Mal të Zi.

Në këtë letër përmendet njohja e Kosovës dhe vendosja e sanksioneve ndaj Rusisë.

Vuksanoviq mohon shtetësinë e Kosovës, derisa paralajmëron për pasoja në rastin e rezolutës për Srebrenicën.

PUBLIKIMET E FUNDIT

TË NGJASHME

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Verified by MonsterInsights