Ish-ambasadorja serbe: Nëse dikush është gjenocidal, ai është Aleksandar Vuçiq

Ish-ambasadorja e Serbisë në Meksikë, Vesna Peshiq, ka folur në lidhje me Rezolutën e OKB-së, që sipas saj e cilëson popullin serb si gjenocidal.

Sipas saj, Vuçiq mbulohet si një njeri që autorët e krimit dhe gjenocidit i konsideron si heronj serbë sikur në kohën e gjenocidit në Srebrenicë, njëjtë edhe tre dekada pas saj.

“Nuk e di pse Aleksandar Vuçiq mendon se ai është fituesi moral në lidhje me Rezolutën e OKB-së, të cilën e falsifikoi – që e cilëson popullin serb si gjenocid. Një fushatë e tillë është tashmë e pamoralshme në vetvete, sepse është e qartë se aktgjykimet për gjenocid janë shqiptuar ndaj individëve, jo ndaj popullit serb”, ka thënë ajo.

Dhe kjo përkoi edhe me fushatën zgjedhore. Epo, ajo mashtrim ra në kohën e duhur. Ai vazhdon të pretendojë se Rezoluta gjithashtu “vë shenjën e një kombi gjenocidal mbi viktimat”. Ai në këtë mënyrë mbulohet si një njeri që autorët e gjenocidit i konsideron heronj serbë, si kur ndodhi gjenocidi në Srebrenicë dhe tre dekada pas tij, ashtu edhe në pozitën e Presidentes së Serbisë”, thotë Peshiq.

Sipas saj, nëse dikush është gjenocidal, ai është Aleksandar Vuçiq.

“Nëse dikush është gjenocid, është vetë Aleksandar Vuçiq dhe miqtë e tij radikalë, partia të cilës i ka shërbyer me përkushtim”, ka përfunduar ajo.

PUBLIKIMET E FUNDIT

TË NGJASHME

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Verified by MonsterInsights