Bislimi për deklaraten e Escobar: Ideja e “katastrofës humanitare” u krijua artificialisht nga propaganda serbe

Zëvendëskryeministëri i parë për Integrim Evropian, Zhvillim dhe Dialog, Besnik Bislimi, në emisionin CONTEXT në ATV, ka komentuar deklaratat e Emisarit amerikan Gabriel Escobar, i cili tha se me mënyrën se s’i po zbatohet regullorja e BQK-së, mund të çoj në emergjencë humanitare.

Për Bislimin këto terme janë pjesë e propagandës serbe, anipse kështu tha amerikani Escobar.

“Ideja është që mosvazhdimi i ndihmës financiare mund të shkaktojë katastrofë humanitare është krijuar artificialisht nga fuqia e propagandës serbe, për arsye se të gjithë personat që flasim janë pjesë e sistemit të Kosovës të pagesës. Edhe në qoftë se Serbia do të pushonte për një moment së dërguari mjetetet drejt tyre, ata prap do të kishin mjete që pamundëson kthimin në një problem humanitar.” – ka thënë ai.

PUBLIKIMET E FUNDIT

TË NGJASHME

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Verified by MonsterInsights