Lokalet e gastronomisë kritikohen për “menytë e ramazanit”

Çdo ramazan, rrjetet sociale mbushen me reklama mbi ofertat e restoranteve të ndryshme për iftar. Shpesh, “Menytë e Ramazanit” janë të sponsorizuara me qëllim që konsumatorët të njihen me ofertat.

Nëpër restorantet e Prishtinës, nga 10 e deri në mbi 26 euro janë çmimet më të zakonshme të menysë së Ramazanit për person.

Por, qytetarët janë të zemëruar.

Madje, ka qytetarë të cilët për shkak të çmimeve të larta, iftarin do ta hanë vetëm në shtëpi.

Ndërkaq, për Shoqatën e Gastronomeve, kundrejt konkurrencës çmimet janë të arsyeshme.

“Ka shumë konkurrencë dhe risi, ka plot restorante që po hapen natyrisht që do të lëvizin me çmime…”, tha Arian Vranica nga Shoqata e Gastronomeve.

Por, shfrytëzimi i Ramazanit për përfitim të bizneseve, sipas ekonomistit Safet Gërxhaliu, nuk arsyetohet.

“Është muaj i shenjtë për myslimanët, kur nevoja për produkte ushqimore dhe sofër të begatshme shtohet, bizneset nuk duhet të përfitojnë nga ky muaj me ngritje çmimesh”, tha Gërxhaliu.

Megjithatë, nëse rritja e çmimeve është vendim kolektiv, kërkohet ndërhyrje nga qeveria.

“Çfarë nuk po më pëlqen në këtë aspekt është se nëse ka bashkëpunim mes bizneseve, gjë që është vepër penale, duhet të inspektohen dhe të ndalohen”, tha Vranica.

Për më tepër, siç kupton ATV-ja shumë prej restoranteve në kryeqytet nuk ofrojnë mundësi të tjera ushqimi jashtë menysë së përgatitur enkas për iftar.

PUBLIKIMET E FUNDIT

TË NGJASHME

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Verified by MonsterInsights