archiveLulzim Tafa

Lajme

Në Kolegjin AAB filloi manifestimi kulturor “Tetori i Besim Sahatçiut”

Në nderim të veprës dhe artit të regjisorit Besim Sahatçiu, në Kolegjin AAB filloi manifestimi kulturor i pagëzuar “Tetori i Besim Sahatçiut”. Në ditën e parë të aktiviteteve që do të zhvillohen në kuadër të këtij manifestimi, morën pjesë familjarë të Besim Sahatçiut, personalitete të njohura të artit e të...
précis

Rrugët e erotizuara të Tafës

Recension nga Kreshnike Bruqi Lulzim Tafa, në vëllimin e tij poetik “Flirt”, shpreh kredon e tij krijuese duke e shpalosur nëpër poezi erotizmin shpirtëror dhe duke e vënë në pah një pjesë të personalitetit të tij. Poezitë e Tafës janë poezi të pasura me një konglomerat figuracionesh si dhe të...
Lajme

Çmimi “Podrimja” shkon te Sidrani në Sarajevë

Shkrimtari boshnjak, poeti dhe skenaristi i njohur, Abdulah Sidran, po qëndron në Kosovë. Ai është pritur sot në zyrën e kryeministrit të Kosovës, Albin Kurti. Bashkë me Sidranin, në zyren e kryeministrit qëndroi edhe kryetari i bordit të Kolegjit AAB, Lulzim Tafa. Tafa, përmes një postimi në profilin e tij...
précis

Lulzim Tafa prezantohet në Shën Petersburg

Shtëpia Botuese “Lito” që është njëra ndër shtëpitë më të njohura botuese në Rusi me seli në Shën Petersburg, qyteti i dytë më i madh në këtë vend, e që njihet edhe si kryeqyteti kulturor i Rusisë, këto ditë ka botuar një koleksion me poezi të zgjedhura të poetit kosovar...
précis

Vrojtime metafizike

Nga Bajram Haliti Lulzim Tafa, Bersa e Roslipeimaske, poezi, botim në gjuhen rome, Romani Emancipacia, 2020, fq 100 Përpara nesh është një koleksion i suksesshëm dhe i pazakontë i poezive, autori i të cilit Lulzim Tafa është shumë i njohur dhe i pranuar në rajon dhe më gjerë, dhe tani...
précis

Romët botojnë poezitë e Lulzim Tafës

Romët në Beograd përmes Shtëpisë së tyre Botuese “Romani Emanicipacia” në mbështetje të Qendrës Evropiane për Studime Rome, kanë zgjedhur që atmosferën e Pandemisë ta lehtësojnë duke botuar tre libra me poezi të autorëve të huaj, në mesin e të cilëve edhe një libër me poezi të poetit kosovar Lulzim...
précis

Poezitë e Lulzim Tafës edhe në gjuhën sllovene

Këto ditë shtëpia e njohur botuese sllovene “Amonit” ka botuar një përmbledhje me poezi të zgjedhura të poetit nga Kosova, Lulzim Tafa me titull “Ne kliči me v nedeljo” (“Të dielave mos më thirr”), i cili libër është përkthyer dhe botuar në disa gjuhë të botës. Libri ka zgjuar interesim...
précis

Krijuesi magjik

Shkruan: Violeta ALLMUÇA (Rreth poezisë së Lulzim Tafës) Kur shkruajmë sot për poezinë dhe poetin Lulzim Tafa, një nga poetët më të veçantë dhe interesantë që kam lexuar këto vitet e fundit, ndjen vlerat e larta shpirtërore të vargut me përjetime të thella të subjektit lirik. Duke mos qenë i...
précis

Tafa botohet në Budapest

Shtëpia Botuese AB ART, që është njëra ndër shtëpitë botuese më të njohura në Hungari, ka botuar librin me poezi të poetit kosovar Lulzim Tafa me titull “Szokatlan ima” (“Lutje e pazakontë”). Redaktori i këtij libri, shkrimtari i shquar hungarez, Atila Balazs, në parathënien e librit thotë se Tafa është...
Lajmeprécis

Poeti Lulzim Tafa nderohet me titullin Doctor Honoris Causa

Në kuadër të Akademisë Verore të organizuar nga Universiteti Amerikan në Kishinao, Ministrisë së Arsimit dhe Konferencës së Rektorëve, në Universitetin Constantin Stere në këtë qytet është zhvilluar ceremonia e dhënies së titullit Doctor Honoris Causa për poetin nga Kosova, Lulzim Tafa. Në ceremoninë e organizuar për këtë rast përveç...
1 2
Page 1 of 2