E thotë studimi: Ky është muaji ku lindin njerëzit më të zgjuar

Ju mendoni se jeni të zgjuar por a jeni më shumë sesa ata që kanë lindur në shtator?

Të lindurit në këtë muaj, me sa duket, janë më të zgjuar se të tjerët.

Një studim që u publikua në Byronë Kombëtare të Kërkimeve Ekonomike zbuloi se ekziston një korrelacion midis muajit kur keni lindur dhe sa i zgjuar jeni.

Studimi i Universitetit të Torontos, Floridës dhe Northwestern analizoi zhvillimin kognitiv të 1.2 milionë nxënësve në SHBA për të përcaktuar se cili muaj duket se prodhon njerëzit më të zgjuar.

Studimi zbuloi se nxënësit të lindur në shtator kishin më shumë gjasa të kishin një mesatare notash më të lartë se të tjerët.

Por gjithashtu, studimi zbuloi se të lindurit në shtator kishin më pak gjasa për të shkuar në burg. Pra, në fund të fundit mund të ketë diçka magjike në muajin e nëntë.

PUBLIKIMET E FUNDIT

TË NGJASHME

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Verified by MonsterInsights