Alienët në Tokë të maskuar si njerëz përbën thjesht një ide

Sipas një studimi të fundit nga Universiteti Teknologjik i Harvardit dhe Montanas, i cili spekulon se një popullatë e paidentifikuar, teknologjikisht e përparuar, mund të jetojë fshehurazi mes njerëzve në Tokë, duket të jetë më shumë një “eksperimentim ideje” sesa një përpjekje për ta provuar atë, shkruan foxnews.com.

Ekipi hodhi hipotezën se ”shikimet e UFO-ve ose UAP-ve ose fenomeneve anormale të paidentifikuara, mund të pasqyrojnë aktivitetet e qenieve inteligjente që fshihen në Tokë dhe/ose që ecin mes nesh”.

”Qeniet mund të kamuflohen si njerëz dhe mund të jenë nga e ardhmja e Tokës ose mund të vijnë nga dinosaurët inteligjentë”, theksojnë studiuesit.

“Unë e shoh atë më shumë si një eksperiment mendimi. Unë thjesht po nxjerr disa ide në një mënyrë për t’u përpjekur të shkëputem nga kjo gjë. Ata janë alienë ose është thjesht një identifikim i gabuar”, thekson Nick Pope, i cili drejton programin e qeverisë britanike për UFO-t.

“Ne nuk pretendojmë se kemi gjetur prova për këtë, por po përpiqemi të fillojmë një debat për këtë, jo vetëm me publikun, por brenda shkencës dhe akademisë, e cila tradicionalisht ka qenë shumë e mbyllur dhe skeptike për të gjithë këtë”, shton ai.

Akademikët e Harvardit pranuan se kërkimi i tyre mund të shihet nga shumë me skepticizëm, por i kërkuan komunitetit shkencor që t’i marrë parasysh pretendimet e tyre “në një frymë të përulësisë dhe hapjes epistemike”.

Shkencëtarët kanë shpjeguar edhe hipotezën e alienëve në Tokë.

”Pavarësisht besimit popullor se UFO-t mund të jenë anije kozmike, shumë prej tyre janë thjesht objekte që nuk mund të identifikohen lehtësisht, siç janë dronët dhe satelitët”, theksoi Pope, i cili analizoi pamjet e UFO-ve ndërsa punonte për ministrinë britanike të Mbrojtjes.

PUBLIKIMET E FUNDIT

TË NGJASHME

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Verified by MonsterInsights