Biznesmeni nga Zvicra dhe të akuzuarit e tjerë për vrasje me pagesë dënohen me mbi 47 vjet burgim

Edhe në rigjykim, janë dënuar me 47 vjet e gjysmë burgim katër të akuzuarit, Bekim Raja, Avni Sinanaj, Murat Sinanaj dhe Gjon Pnishi, për vrasjen e të ndjerit Ferdinand Gjini.

I akuzuari Bekim Raja është dënuar me 14 vite e 6 muaj burgim, Avni Sinanaj me 8 vite 6 muaj burgim, Murat Sinanaj me 18 vite e 6 muaj burgim, kurse Gjon Pnishi me 6 vite burgim, të cilin dënim ai e ka mbajtur.

Ky aktgjykim është shpallur në Gjykatën Themelore të Mitrovicës.

Akuza e Prokurorisë së Pejës e cila pretendon se i ndjeri Ferdinand Gjini u privua nga jeta për shkak të hakmarrjes, nuk kishte marrë epilog pranë gjykatave të rregullta që nga viti 2018.

Kjo pasi për të dytën herë me radhë rasti penal ndaj të akuzuarve Bekim Raja, Avni Sinanaj, Murat Sinanaj dhe Gjon Pnishi, të cilët ngarkohen për këtë vrasje, ishte prishur nga gjykatat e instancës më të lartë, të cilat kanë konstatuar shkelje procedurale.

Fillimisht Gjykata Supreme, kurse më pas edhe Gjykata e Apelit e ka prishur vendimin e Gjykatës së Pejës, ku kjo e fundit këtij viti kishte gjetur fajtor të pandehurit për vrasjen e të ndjerit Gjini.

Ndryshe, sipas aktakuzës së ngritur më 26 korrik 2018, nga Prokuroria Themelore në Pejë dhe të përmirësuar me 15 prill 2021, thuhet se i pandehuri Bekim Raja në muajin maj 2012, në Zvicër, me dashje dhe me qëllim të hakmarrjes së paskrupullt e ka shtyrë të pandehurin Gjon Pnishi, që ky i fundit së bashku me të pandehurit Avni dhe Murat Sinanaj, ta kryejnë vrasjen e viktimës Ferdinand Gjini.

PUBLIKIMET E FUNDIT

TË NGJASHME

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Verified by MonsterInsights