Cila është perspektiva për tregun gjerman të punës në vitin 2024?

PBB-ja në stanjacion e Gjermanisë e bëri vitin 2023 një vit të vështirë për t’u punësuar, me një numër të firmave më të mëdha të vendit që njoftuan ngrirjen e punësimeve. Local hedh një vështrim se çfarë mund të presin punëkërkuesit në Gjermani në vitin 2024.

Fatkeqësisht, rënia aktuale ekonomike e Gjermanisë pritet të vazhdojë deri në gjysmën e parë të vitit 2024, me shumë firma të mëdha që tashmë paralajmërojnë për pushime nga puna.

Inflacioni i lartë, luhatja e çmimeve të energjisë dhe paqëndrueshmëritë gjeopolitike vazhdojnë të krijojnë sfida për firmat gjermane dhe shumë prej tyre nuk presin një rimëkëmbje të menjëhershme.

Ndërkohë, mungesa e tregtarëve dhe punëtorëve të kualifikuar në Gjermani do të vazhdojë gjatë vitit të ardhshëm.

Në një notë pozitive, lundrimi në procesin e vizave pritet të përmirësohet për punëtorët e huaj në vitin e ardhshëm.

PUBLIKIMET E FUNDIT

TË NGJASHME

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Verified by MonsterInsights