26.7 C
Pristina
E shtunë, 22 Qershor, 2024

Nga 1 prilli i vitit 2024, Zvicra ndryshon rregulloren për vetura, ja çfarë parasheh

Këshilli Federal në Zvicër ka mbajtur sot takimin për të marrë një vendim për automjetet. Me këtë vendim, makinat e reja të regjistruara në Zvicër në të ardhmen do të duhet të pajisen me regjistrues të të dhënave të aksidenteve dhe sisteme të reja të ndihmës ngarje.

Veçanërisht, automjetet e reja duhet të pajisen me një regjistrues të të dhënave të aksidenteve dhe sisteme të reja të ndihmës së shoferit, shkruan Indeksonline.

Sistemet u përdorën, për shembull, për të paralajmëruar lodhje ose shpërqendrim, për të frenuar automatikisht në rast rreziku ose për të ofruar mbështetje gjatë kthimit mbrapa dhe kthimit.

Mbrojtja e të dhënave personale sigurohet dhe ndryshimet janë të koordinuara me Aktin Zviceran për Mbrojtjen e të Dhënave.

Gjithashtu do të përmirësohet mbrojtja e çiklistëve, këmbësorëve dhe pasagjerëve të automjeteve. Këto ndryshime synojnë të përmirësojnë më tej sigurinë në rrugët zvicerane.

PUBLIKIMET E FUNDIT

TË NGJASHME

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Verified by MonsterInsights