archiveKorrik 2022

Shëndeti

3 rastet kur nuk duhet të pini ujë

Në përgjithësi, pirja e ujit nuk është gjë e keqe, sepse në fakt ai është shumë i rëndësishëm për trupin, si nga brenda ashtu edhe nga jashtë, pasi të gjitha funksionet e trupit (si tretja) kanë nevojë për lagështi të mjaftueshme për të ecur pa probleme. Por në këto raste...
Biznes

Inflacioni prek rekord të ri në Eurozonë

Shkalla e inflacionit në Eurozonë ka arritur në 8.9 për qind në muajin korrik. Kjo shifër përbën rekord të ri, teksa lufta e paprovokuar e Rusisë në Ukrainë vazhdon të ndikojë në rritje të çmimeve të ushqimit dhe energjisë. Presidenti rus, Vladimir Putin, ka urdhëruar pushtimin e Ukrainës më 24...
Fun

Sot është Dita Ndërkombëtare e Tigrave

29 korriku shënon Ditën Ndërkombëtare të Tigrave. Kjo ditë është caktuar me qëllim të rritjes së ndërgjegjësimit për kujdesin ndaj tigrave, numri i të cilëve po zvogëlohet. Njëqind vjet më parë, 100 mijë tigra ishin në Azi, ndërsa sot numri i tigrave është më pak se 4 mijë. Një nga...
Biznes

ATK: Janë fshehur mbi 6 milionë euro qarkullim

Administrata Tatimore e Kosovës ka njoftuar se pas hetimeve kanë gjetur mbi 6 milionë euro qarkullim të fshehur nga tre sektorë specifikë. ATK thotë se është duke vazhduar me monitorimin e personave juridik/bizneseve dhe personave fizike, të cilët përfitojnë nga rrjetet sociale, kriptovalutat, si dhe nga pjesa e shpronësimeve. “Vetëm...
Biznes

Gjermania në kërkim të punëtorëve, ka mungesa në 148 profesione

Mungesa e punëtorëve në Gjermani është në rritje si në industri, ashtu edhe në zejtari ose në kujdesin shëndetësor. Marrja e forcave të specializuara nga jashtë nuk po funksionon. Pritet reforimi i ligji të migracionit. Kjo darkë mund të kishte qenë një darkë e bukur. “Unë kisha rezervuar një tavolinë...
1 2 3 17
Page 1 of 17