Tech

Qytetarët po mashtrohen nga mobil shopat në Kosovë: Telefonat i montojnë për t’i shitur si të ri

Bizneset e telefonive mobile të njohura si Mobi Shop po shmangin regjistrimin e shitjeve dhe blerjeve në Kosovë, si dhe po mashtrojnë blerësit duke u shitur telefonat si të ri, shkruan Gazeta Metro.

Dhënia e faturave tek disa prej tyre nuk është metodë e procesit të transaksionit si biznes që shesin produkte.

‘Kiks Kosova’ ka shkuar për ta vërtetuar këtë gjë se nëse qytetarët që shkojnë të blejnë telefona nuk marrin faturën apo kuponin fiskal, gjithashtu nuk në disa prej këtyre bizneseve nuk mund të paguhet me kartela bankare përveç se me para në dorë (cash).
Ndërkaq një rrëfim i njërit nga shitësit të telefonave tregon se si shumica e telefonive mobile po i mashtrojnë qytetarët.

Telefonat ata i montojn për t’i shitur më pas si të ri, të quajtur telefona të reklamave.

Një gjë e tillë sipas tij ndodh duke ditur faktin se telefonat e reklamave kompania prodhuese nuk i lëshon në treg në form të tillë.

Kujtojmë që javën e kaluar Dogana e Kosovës pati marrë aksion në disa MobiShop në Prishtinë.

Më poshtë keni videon.

Shiko momentin e plotë këtu