Tech

Paralajmëron Bill Gates: Pandemia e ardhshme mund të jetë 10 herë më e keqe se kjo

Miliarderi amerikan, Bill Gates, ka paralajmëruar kundër nacionalizmit me vaksina dhe kundër qasjes së pakujdesshme ndaj pandemisë, duke shtuar se pandemia e ardhshme mund të jetë dhjetë herë më e keqe.

Në një intervistë për të përditshmen gjermane, Suddeutsche Zeitung, ai tha se është koha që pandemia të pranohet si pjesë e normalitetit.

“Pandemia i përket normales së re, njësoj si tërmetet, tornadot dhe ndryshimet klimatike”, tha Gates në këtë intervistë, shkruan The Guardian.

Ai i kritikoi politikëbërësit për mungesën e përgatitjeve para Covid-19, pavarësisht paralajmërimeve të përsëritura për gjasat e një pandemie dhe shprehu keqardhje për mungesën e komunikimit të qartë për rreziqet e sëmundjes.

“Është e tmerrshme që ende u kërkojmë njerëzve që të bëjnë sakrifica për të shpëtuar jetë. Ne duhet t’i mësojmë mësimet”, tha Gates, duke shtuar që pandemia e ardhshme mund të jetë dhjetë herë më e keqe dhe ne ende nuk jemi të përgatitur për të.

Sipas tij, mungesa e bashkëpunimit mes shteteve ka qenë një mundësi e pashfrytëzuar. “Asnjë shtet nuk mund të qëndrojë i vetëm në luftën kundër pandemisë”, tha ai.


SHIKO EDHE: 10 teknologjitë e lashta për të cilat shkenca ende nuk ka përgjigje