Tech

Inovacioni i jep dimension zhvillimi teknologjisë së përparuar

Robotët e lëvizshëm që rrotullohen në tokë dhe largohen nga pengesat në rrugën e tyre, krahët mekanikë që lëvizin përpara dhe mbrapa nën kontrollin e një programi kompjuterik dhe robotë fleksibël që përdredhin trupat e tyre.

Këto dhe të tjera janë produkte të fabrikës të Siasun Robot and Automation Co., Ltd., në provincën Liaoning të Kinës. E themeluar në vitin 2000, Siasun i është përkushtuar inovacionit të pavarur që nga fillimi i tij.

Dikur kaloi më shumë se një dekadë duke zhvilluar një pjesë të pajisjes që përdoret për përpunimin e komponentëve të saktë. Falë suksesit në inovacion, vendi ka realizuar zëvendësimin e importit për pajisjet.

Sot, me teknologjitë bazë, komponentët dhe pjesët bazë, dhe produktet bazë, ajo ka zhvilluar më shumë se 100 produkte robotike me të drejta të pavarura të pronësisë intelektuale, duke ofruar shërbim industrial për më shumë se 3,000 firma transnacionale.

Kompania përfaqëson shpejtësinë kineze dhe aftësinë kineze. Sipas Zhang Jin, president i Siasun, automjetet me drejtim automatik të montimit të dyfishtë të ashensorit të zhvilluara nga kompania zotërojnë një pjesë të tregut prej më shumë se 80 për qind në linjat e markës së automobilave vendas, dhe produkti furnizohet gjithashtu më shumë se 20 prodhuesve të makinave jashtë shtetit.