Tech

Facebook “dëgjon” përmes mikrofonit tuaj, zbulohet e vërteta që po “çmend” përdoruesit

Përdorues të shumtë thonë se kanë vënë re se reklamat shfaqen në mënyrë misterioze menjëherë pasi flasin për një temë ose markë specifike. Pavarësisht pretendimeve të përsëritura, nuk ka pasur kurrë ndonjë provë që Facebook mund t’ju spiunojë në këtë mënyrë.Ceo i rrjetit social Meta i ka mohuar vazhdimisht akuzat.

Një zëdhënës tha më parë se Facebook nuk përdor mikrofonin e telefonit tuaj për të informuar reklamat ose për të ndryshuar atë që shihni në News Feed. Disa artikuj të fundit kanë sugjeruar që ne duhet të dëgjojmë bisedat e njerëzve për t’u shfaqur atyre reklama përkatëse. Kjo nuk është e vërtetë.

Rrjeti social mbledh një sasi informacioni për ju dhe mund të shihni disa nga ato duke vizituar faqen. Reklamuesit mund të përdorin informacionin e mbledhur nga aktiviteti juaj në të gjithë ueb-in, në pajisje të shumta.

Mund ta bëjë këtë edhe nëse nuk jeni regjistruar në Facebook ose shërbime të tjera. Ata do të dinë afërsisht se ku jetoni, çfarë ju pëlqen, cilët janë miqtë tuaj, sa para fitoni, bindjet tuaja politike dhe shumë më tepër.

Pra, kur merrni reklama për diçka për të cilën keni folur me zë të lartë, është pothuajse e sigurt që vetëm reklamuesit janë shumë të mirë në parashikimin e interesave tuaja. /GazetaSinjali/