E mërkurë, 27 Maj, 2020
Tech

Dhoma e artë me ujin më të pastër në botë

Super Kamiokande, diktuesi i neutrinos, është një eksperiment që po kryhet në Japoni brenda një ndërtese të lartë sa 15 kate, të ndërtuar nën këmbët e një mali në Japoni.Neutrinot janë grimca nënatomike që kalojnë përmes trupave tanë gjatë gjithë kohës.

Duke studiuar neutrinot, mund të mësojmë për supernovat dhe përbërjen e universit.

Kjo pajisje është plot me ujë ultra të pastër që mund të mbledhë vlerat ushqyese nga flokët dhe të tretë metalin po të hidhet me presion.

LEXO EDHE:
Google do t’i japë 1 000 dollarë secilit punëtor që punon nga shtëpia