Tech

‘Çdo gjë ka një çmim’, Elon Musk dëshiron të ulë çmimin për udhëtimet në hapësirë

Çdo gjë ka çmimin e saj, përfshirë udhëtimet në hapësirë.

Në një kohë kur teknologjia po zhvillohet me shpejtësi, Elon Musk, themeluesi i SpaceX, dëshiron të ulë koston e udhëtimit në hapësirë ​​nga 152 milionë dollarë, që ai pretendon që kushton tani, në vetëm dy milionë, transmeton Telegrafi.

Planet e tij për këtë ulje të çmimit përfshijnë avionin Starship, i cili mund të strehojë rreth 100 pasagjerë, dhe që mund të përdoret disa herë, raporton portali Space.

Musk, natyrisht, sqaroi llogaritjet e tij, duke thënë se do të duheshin rreth 900,000 dollarë për karburant dhe 1,1 milion të tjerë për kosto shtesë të fluturimit.

Kështu, ai beson, udhëtimet në hapësirë ​​të organizuara nga SpaceX do të ishin joshëse për një agjenci si NASA.

Edhe pse kjo është një ide e mirë, dhe duket sikur ka diçka që mund të realizohet me të vërtetë, është akoma e nevojshme të bëhen disa parakushte më shumë. Për shembull, për të përmbushur dëshirën e Mask për të dërguar njerëz në Mars, është e nevojshme të sigurohet siguri në rrugë, si dhe një bazë ku njerëzit do të qëndronin atje.

Kjo është, sigurisht, vetëm një deklaratë tjetër ambicioze e Maskës tani për tani. Një manjat i teknologjisë së çuditshme shpesh informon publikun për planet e tij, të cilat herë janë realizuar, ndonjëherë jo. Në cilën anë do të bie monedha në këtë kohë, ne vetëm duhet të presim dhe të shohim. /Telegrafi/