Tech

Bordi i Twitter pranon ofertën prej 44 miliardë dollarësh nga Elon Musk

Bordi i Twitter ka rënë dakord për një ofertë prej 44 miliardë dollarësh nga miliarderi Elon Musk.

Musk, i cili bëri ofertën shokuese më pak se dy javë më parë, ka pohuar se ai është personi i duhur për të “zhbllokuar” “potencialin e jashtëzakonshëm” të firmës së mediave sociale.

Ai bëri thirrje për një sërë ndryshimesh nga lehtësimi i kufizimeve të përmbajtjes deri te zhdukja e llogarive false.

Firma fillimisht kundërshtoi ofertën e Musk, por tani do t’u kërkojë aksionarëve të votojnë për të miratuar marrëveshjen.

Musk është njeriu më i pasur në botë, sipas revistës Forbes, me një vlerë neto prej 273.6 miliardë dollarësh, kryesisht për shkak të aksioneve të tij në prodhuesin e automjeteve elektrike Tesla, të cilin ai e drejton. Ai gjithashtu drejton firmën e hapësirës ajrore SpaceX.

“Fjala e lirë është themeli i një demokracie funksionale dhe Twitter është sheshi digjital i qytetit ku debatohen çështje jetike për të ardhmen e njerëzimit”, tha ai në një deklaratë duke njoftuar marrëveshjen.

“Unë gjithashtu dua ta bëj Twitter më të mirë se kurrë duke përmirësuar produktin me veçori të reja, duke i bërë algoritmet me burim të hapur për të rritur besimin, duke mposhtur spam bots dhe duke vërtetuar të gjithë njerëzit”, shtoi ai.

“Twitter ka një potencial të jashtëzakonshëm – mezi pres të punoj me kompaninë dhe komunitetin e përdoruesve për ta zhbllokuar atë.”

Bret Taylor, kryetar i bordit të Twitter, tha se kishte kryer një “proces gjithëpërfshirës” për të vlerësuar propozimet e Musk për firmën.

“Transaksioni i propozuar do të sjellë një prim të konsiderueshëm parash dhe ne besojmë se është rruga më e mirë përpara për aksionerët e Twitter”, tha ai.