archiveYuval Noah Harari

Op/Ed

Pse Vladimir Putini tashmë e ka humbur luftën?

Nga Yuval Noah Harari Më pak se një javë pas luftës, duket gjithnjë e më shumë e mundshme që Vladimir Putin po shkon drejt një disfate historike. Ai mund të fitojë të gjitha betejat, por prapë ta humbasë luftën. Ëndrra e Putinit për rindërtimin e perandorisë ruse ka mbështetur gjithmonë...
précis

Si ta kuptosh nëse do të përshtatesh apo do të përjashtohesh nga e ardhmja që po troket

Në një epokë të ndryshimit të pamëshirshëm dhe të ardhmeve të pasigurta, qeveritë dhe të gjithë individët po luftojnë me çështje teknologjike, politike dhe sociale unike të shekullit njëzet e një. Si duhet t’i përgjigjemi fenomeneve të ditëve moderne, siç janë kompjuterët e frikshëm inteligjentë, globalizimi dhe epidemia e lajmeve...
Lajme

“Profecia” e izraelitit Yuval Noah Hararit: Furtuna do të kalojë, por zgjedhjet që bëjmë tani do të na ndryshojnë jetën

“Furtuna e koronavirusit do të kalojë, por zgjedhjet që bëjmë këto ditë mund të na ndryshojnë jetët tona për shumë kohë”. Kjo është profecia e Yuval Noah Hararit, historianit izraelit 44-vjeçar, autor i tre best seller-ave ndërkombëtarë: “Homo Deus: Një histori e shkurtër e njerëzimit”, “Një histori e shkurtër e...