archiveWashington Post

Lajme

Kështu shkruante Washington Post për Gani Gecin para 21 viteve

Washington Post, kishte bërë një reportazh për familjen Geci, gjatë luftës së fundit në Kosovë, saktësisht me datë 6 dhjetor të vitit 1998. Jeffrey Smith, në një shkrim të titulluar, ‘’Në Kosovë, jeta në mes të rrënojave”, rrëfente se si në kompleksin familajr të familjes Gecit, në atë familje ku...
Lajme

Washington Post: Si e tradhëtoi Europa Ballkanin Perëndimor?!

“Si po e tradhton Bashkimi Europian, Ballkanin Perëndimor”. Ky është titulli që Washington Post ka përzgjedhur të përshkruajë marrëdhënien mes Brukselit dhe vendeve të rajonit, në prag të zgjedhjeve europarlamentare. Në artikullin e shkruar nga politologu i specializuar për çështjet e Europës Juglindore, Jasmin Moujanovic thuhet: “Në 16 vitet e...
Lajme

Mediat në Amerikë citojnë Haradinajn se Ushtria e Kosovës do t’i shërbejë paqes në botë

Deklarata e sotme e kryeministrit të Kosovës, Ramush Haradinaj, se ushtria e Kosovës do t’i shërbejë paqes në botë, ka zënë vend në mediat prestigjioze amerikane. Së fundi, “The Washington Post” i ka dhënë hapësirë kësaj deklarate, duke shtuar edhe informatën se ligjvënësit në Kosovë, të premten e 14 dhjetorit...
Op/Ed

S’do e pranojmë cenimin e sovranitetit nga Serbia

Shkruan: Ramush Haradinaj Vendit tim, Kosovës, po i kërkohet të bëjë një zgjidhje të pamundur, e cila do ta zbehte sakrificën e bërë nga ushtarët e Shteteve të Bashkuara, e cila do ta dëmtonte stabilitetin e rajonit, dhe e cila do të rrezikonte aleatët e Amerikës. Përballë sulmit të vazhdueshëm...