archiveVizat

Lajme

A do të ndodh liberalizimi i vizave brenda viti 2020?

Mungesa e rezultateve evidente në luftën kundër korrupsionit dhe krimit të organizuar si dhe mungesa e përparimeve në dialogun për normalizimin e raporteve ndërmjet Kosovës dhe Serbisë, nga njohës të çështjeve të integrimeve evropiane po vlerësohen si dy arsyet kryesore të cilat kanë ndikuar që Bashkimi Evropian (BE) të mos...
Lajme

Franca jep lajmin e keq për kosovarët: S’ka liberalizim të vizave deri sa të përmbushën të gjitha kushtet

Gjasat që liberalizimi i vizave të jetë dhuratë për Kosovën në prag të Krishtlindjeve janë inekzistente. Përveç Gjermanisë, duket se askush tjetër prej shteteve anëtare të Bashkimit Evropian nuk mendon se kosovarëve duhet t’u hiqet regjimi i vizave brenda një kohe të shkurtër, derisa Republika e Kosovës të përmbushë kushtin...
Lajme

Kosova merr një lajm të madh për liberalizimin e vizve

Komiteti për liritë qytetare, drejtësi dhe çështje të brendshme , ka votuar pro liberalizimit të vizave për Kosovën. Libe ka njoftuar në Twitter se 49 ligjvënës evropianë votuan pro nisjes së bisedimeve me Këshillin e Bashkimit Evropian për propozimin e heqjes së vizave për Kosovën. 13 ishin kundër, ndërsa katër...
Lajme

Kosovarët marrin një lajm të madh nga BE’ja për vizat

Zyra e Bashkimit Evropian në Prishtinë ka rikonfirmuar se Kosova i ka plotësuar të gjitha kriteret për liberalizim dhe rrjedhimisht është koha e duhur që kosovarëve t’u hiqen vizat. Ata gjithashtu vlerësojnë se Kosova duhet t’i vazhdojë përpjekjet e saj për ta forcuar sistemin e drejtësisë. Ndonëse Kosova ka plotësuar...
Lajme

Këto janë shtetet ku kosovarët mund të udhëtojnë pa viza

Edhe pse Kosova akoma nuk ka marrë liberalizimin e vizave, dhe sipas deklaratave nga Bashkimi Evropian ato nuk pritet të liberalizohen deri në vitin 2020, qytetarët e vendit mund të udhëtojnë në 48 vende të ndryshme botërore pa viza. Janë Emiratet e Shteteve të Bashkuara ato të cilat mund të...
1 2 3 4 5 15
Page 3 of 15