archiveveteranët

Lajme

Jashari nga Shoqata e Familjarëve të Dëshmorëve të UÇK-së: Kam kërkuar që pensioni i veteranit të jetë 500 euro

Kryetari i Shoqatës së Familjarëve të Dëshmorëve të UÇK-së, Xhavit Jashari, thotë se respektojnë qëndrimet e shprehura mbrëmë nga kryetari i AAK-së, Ramush Haradinaj në raport me veteranët dhe kryeministrin Albin Kurti. Mbrëmë në “Debat Plus” kryetari i AAK-së Ramush Haradinaj ka kërcënuar kryeministrin Albin Kurti, nëse edhe veteranët nuk...
Lajme

Veteranët e UÇK-së shprehen të pakënaqur me mos trajtim të barabartë me kategoritë e tjera sociale në Ligjin e ri për paga

Sot në sheshin Skënderbeu janë mbledhur qindra protestues për të shprehur pakënaqësinë e tyre për mos trajtim të barabartë me kategoritë e tjera sociale në Ligjin e ri për paga. Veteranët, invalidë dhe familjet e dëshmorëve konsiderojnë se nuk po vlerësohen sa duhet vlerat e kësaj kategorie në ligjin e...
Lajme

Halitjaha: Nëse janë 19500 veteranë të gabuar në lista, unë do të hidhem nga Ura e Fshejtë!

Gjykata Themelore në Prishtinë ka dorëzuar aktakuzat tek palët e përfshira në rastin “Veteranët”, aktakuzë kjo e ngritur nga Prokuroria Speciale e Kosovës për ‘fryrje’ të listave të veteranëve. 12 ish- krerët e Komisionit Qeveritar për Njohjen dhe Verifikimin e Statusit të Veteranëve, Agim Çeku, Nuredin Lushtaku, Sadik Halitjaha, Shkumbin...
Lajme

Në vitin 2019-të vetëm këta veteranë do t’i marrin pensionet

Projektbuxheti për vitin 2019, nga ekspert të ekonomisë po konsiderohet të mos jetë zhvillimor, por si vazhdimësi e buxheteve të viteve paraprake, pa ndryshime të mëdha strukturore sa i përket shpenzimeve. Madje, edhe në aspektin e të hyrave vështirë se do të jetë i realizueshëm. Berat Thaçi, analist politikash në...
Lajme

Veteranët e luftës do t’i kushtojnë Ballkanit plot 686 milionë euro

Bosnja, Kroacia, Kosova dhe Serbia do të paguajnë 686 milionë përfitime për veteranët e luftës në vitin 2018, por trajtimi i ish-luftëtarëve vazhdon të provokojë mosmarrëveshje politike dhe protesta në çdo vend. Protestat e fundit nga veteranët e luftës në Kosovë dhe Bosnjë e Hercegovina tregojnë se si shtetet në...
Lajme

Thaçi thotë se mund të dëshmojë për dy emra të veteranëve

Presidenti i Kosovës, Hashim Thaçi, mendon që në luftën e vitit 1998 -1999 nuk kanë qenë më shumë se 15 mijë veteranë. Madje, Thaçi thotë të jetë habitur kur ka parë edhe dy emra të rrejshëm në listat e veteranëve, e të cilët kanë qenë pjestarë të UÇK-së. Lidhur me...
1 2
Page 1 of 2