archiveUNMIK

Lajme

Qeveria e Kosovës me një njoftim të rëndësishëm

Roli i misionit të Kombeve të Bashkuara në Kosovë, UNMIK u zbeh pas shpalljes së pavarësisë së Kosovës dhe vendosjes së misionit të Bashkimit Evropian për Sundim të Ligjit (EULEX) në vitin 2008. Por, që nga ajo kohë, UNMIK-u vazhdon të operojë në të gjithë territorin e Kosovës. Udhëheqësit e...
Lajme

Reagon edhe zyra e UNMIK-ut për Ushtrinë

Përfaqësuesi Special i Sekretarit të Përgjithshëm dhe Shefii UNMIK, Zahir Tanin, i është referuar vetëm rezolutës 1244 për sigurinë nëKosovë. Ai ka thënë se kjo rezolutë është korniza e vetme juridike për praninë ekzistuese ndërkombëtare të sigurisë. “Kjo Rezolutë vazhdon të ofrojë kornizën e vetme juridike për praninë ekzistuese ndërkombëtare...
Lajme

Lajm i keq për Kosovën, kjo nuk është pritur

Këshilli i Sigurimit ka vendosur si praktikë mbajtjen e takimeve informuese një here në tre muaj, megjithëse rezoluta 1244 nuk e ka përcaktuar si duhet bërë raportimi i Sekretarit të Përgjithshëm. Gjatë presidencës së Këshillit të Sigurimit në muajin gusht, Mbretëria e Bashkuar vendosi të mos mbahet takimi për Kosovën....
Lajme

Vjen lajmi i madh për Kosovën

Republika e Kosovës nuk ka asnjë pengesë për anëtarësim në INTERPOL. Këtë e konstatojnë edhe vetë Kombet e Bashkuara në një interpretim ligjor për Kosovën. Në maj të vitit 2015, Drejtori i Përgjithshëm për Çështje Ligjore pranë INTERPOL-it, Jowl Sollier, i kishte dërguar një letër Nënsekretarit të Përgjithshëm për Çështje...
Lajme

Ambasadorja e SHBA-së kërkon OKB-së tërheqjen e UNMIK-ut nga Kosova

Ambasadorja e deritanishme e SHBA-së në OKB, Nikki Haley, ka kërkuar nga Sekretari i Përgjithshëm i OKB-së, Antonio Guterres, që të tërheq misionin e UNMIK-ut nga Kosova. Letra është dërguar më 9 tetor, në po të njëjtën ditë kur Haley kishte njoftuar tërheqjen e saj nga posti i Ambasadores në...