archiveUniversiteti

Lajme

Mbyllen universitetet dhe konviktet

Rritja e numrit të infektimeve po e çon Shqipërinë drejt një mbylljeje të dytë. Kufizimet janë ashpërsuar me mbylljen e universiteteve, të cilat do ta zhvillojnë mësimin online për të paktën 1 muaj. Kryetarja e Komitetit të Ekspertëve Mira Rakacolli tha se të mbyllura brenda muajit nëntor do të qëndrojnë...
Interesante

Studentët e FSHMN-së protestojnë para MASHT-it

Një grup studentësh që nga mëngjesi i sotëm janë duke protestuar para objektit të Ministrisë së Arsimit Shkencës dhe Teknologjisë (MASHT). Siç mëson lajmi.net studentët e degës së biokimisë të fakultetit të Shkencave Matematikore-Natyrore (FSHMN) janë duke protestuar për moskrijimin e kushteve nga MASHT-i për organizimin e moduleve shtesë për...
Lajme

Sfidat me të cilat përballen studentët

Studentët në Kosovë kanë nisur vitin e ri akademik. Ata për Radion Evropa e Lirë tregojnë sfidat me të cilat po përballen. Në Universitetin e Prishtinës “Hasan Prishtina” këtë vit janë pranuar 8,411 studentë të rinj në 13 fakultete. blob:https://www.evropaelire.org/d59d5266-e3ca-421e-869a-6f0132d837a5...
Lajme

Fillon viti i ri akademik

Sot në kampusin para Bibliotekës Kombëtare, Universiteti i Prishtinës “Hasan Prishtina” organizon Ditën e Orientimit për Studentët e Rinj. Po ashtu gjate ditës se sotme dhe Universiteti “Kadri Zeka” në Gjilan do te organizoj pritjen e studentëve të rinj. UP për herë të parë do të organizojë një pritje të...