archiveUniversiteti i Prishtinës

Lajme

Lajm i mirë për studentët e Universitetit të Prishtinës

Paraqitja e provimeve do të bëhet pa pagesë për studentët e Universitetit të Prishtinës. Këtë e kanë bërë të ditur në një njoftim për media, Lëvizja Studentore për Barazi, “Studim, Kritikë, Veprim”. “Më 15 nëntor, SKV ka dorëzuar në MAShTI kërkesën për heqjen e pagesave për ata që paraqesin provimet...
Lajme

Merret vendimi: Ja kur fillon mësimi në fakultetet publike të UP-së

Senati i Universitetit të Prishtinës “Hasan Prishtina”, në mbledhjen e mbajtur sot, më 30 shtator 2021, me rekomandim të Konferencës së Rektorëve të Universiteteve Publike, ka marrë vendim që si pasojë e pezullimit dyjavor të aktiviteteve mësimore, procesi mësimor – ligjëratat të fillojnë më 15 tetor 2021, me prezencë fizike....
Lajme

Masat e reja, ky është vendimi nga Ministria e Shëndëtësisë për Universitetet publike dhe private

Ministria e Shëndetësisë ka njoftuar qytetarët për masat e reja kundër koronavirusit. Ministri i Shëndetësisë, Armend Zemaj ka folur lidhur me situatën duke thënë se masat e marra janë në dakordim me profesionistët shëndetësorë, shkruan IndeksOnline Në vazhdën e masave të masave të reja hyjnë edhe Ligjiratet në Universitete publike...
Lajme

Lajm i mirë për studentët, Universiteti i Prishtinës merr këtë vendim

Senati i Universitetit të Prishtinës, në mbledhjen e dytë të tyre për këtë vit akademik, ka vendosur në mënyrë unanime për uljen e kushtit për 10%, për kalueshmërinë e vitit 2019/20 transmeton Korrespodenti Parlamenti Studentor kishte pranuar qindra kërkesa nga studentët, që për shkak të rrethanave dhe pasojave të shkaktuara...
Lajme

Pyetësori i profesorit analfabet të Universitetit të Prishtinës

Një test që është bërë publik në rrjetet sociale e që është përpiluar nga një profesor në Universitetin e Prishtinës “Hasan Prishtina” është duke marrë vëmendjen e të gjithëve. Fatkeqësisht jo për ndonjë gjë të mirë. Testi i përpiluar nga një profesor është me qindra gabime drejtshkrimore. Ky test përmban...