archiveTruri

Shkencë

Trutë e njerëzve, të ndryshme si gjurmët e gishtërinjve

Anatomia e trurit të çdo njeriu është unike si gjurmët e gishtërinjve, thotë një hulumtim. Sipas një lajmi të Science Daily, në hulumtimin e bërë nga shkencëtarët e Universitetit Zyrih, thuhet se faktorët gjenetik dhe përvojat e jetës individuale, transmeton Anadolu Agency,bënë që trutë e njerëzve të jenë të ndryshme...
Shkencë

Policia do të jetë e aftë të lexojë kujtimet e viktimës pas vrasjes

Shkencëtarët zbuluan se kujtimet tona lënë shenja të qarta dhe unike gjenetike në trurin tonë. Deri te ky zbulim mahnitës kanë ardhur hulumtuesit e Universitetit Hebrenj të Jerusalemit, të cilët pohojnë se këta markerë gjenetikë mund të përdoren për të “zbuluar” shqetësimet pasi një person të ketë vdekur, shkruan Daily...