archiveShkencëtarët

Shkencë

Shkencëtarët paralajmërojnë: Njerëzimi po vrapon drejt një të ardhme të tmerrshme të cilën po e nënvlerëson

Pas dekadave të dështimeve në një përpjekje për ta ngadalësuar ndryshimin e klimës dhe të gjitha pasojat e saj, civilizimi është në prag të kolapsit, pohon një ekip shkencëtarësh. “Shkalla e kërcënimit ndaj biosferës dhe të gjitha formave të saj të jetës – përfshirë njerëzimin – është në të vërtetë...
Interesante

Si të ecni mbi akull dhe të mos rrëshqisni?

Sekreti qëndron në teknikën e ashtuquajtur të Pinguinit. Kjo metodë vërtet ka sukses, thonë shkencëtarët gjermanë, duke shpjeguar që torzoja anohet përpara dhe kështu rëndesën e hedh në këmbën e përparme, shkruan Business Insider. Përballë periudhave të mëtejshme të motit të ftohtë që po paralajmërohen për Evropën, shkencëtarët gjermanë kanë...
Shkencë

Coronavirusi është veç fillimi, derisa po shkatërrojmë planetën tonë, shkencëtarët paralajmërojnë: Pandemitë do të jenë shumë të shpeshta

Shkencëtarët vazhdimisht paralajmërojnë që faktorët e njëjtë që kanë çuar në rrezikimin e kafshëve dhe shkatërrimin e pyjeve dhe ndryshimet klimatike, do të qojnë deri te pandemitë e reja siç është rasti edhe me COVID-19, kurse mënyra e njëjtë për t’u parandaluar ato është ndryshimi në nivel institucional dhe mbrojtja...
Interesante

Kush jetojnë më gjatë, besimtarët apo ateistët? Ja si përgjigjen shkencëtarët

Shkencëtarët kanë bërë një studim në lidhje me jetëgjatësinë e besimtarëve dhe ateistëve. Studiuesit kanë marrë në studim, rreth 1000 lajmërime vdekjeje në SHBA, dhe në përfundim kanë arritur se besimtarët jetojnë rreth 4 vite më shumë sesa ateistët. Shkencëtarët thonë se kjo lidhje ekziston për disa arsye: E para...
Interesante

Zbulohet një organ i ri në trupin e njeriut

Është e vështirë të imagjinohet se ende ka një pjesë të trupit të njeriut, që mjekët dhe shkencëtarë nuk kanë arritur ta zbulojnë. Por kjo është pikërisht ajo, që një grup shkencëtarësh nga Holanda besojnë se e kanë bërë. Ata thanë se kanë arritur të zbulojnë gjëndra të neglizhuara më...
1 2 3
Page 1 of 3