archiveSheradin Berisha

Op/Ed

Të ndahemi nga e kaluara me votë!

Shkruan: Sheradin Berisha RAMUSH HARADINAJ DHE FATMIR LIMAJ THONE: "LUFTA E KADRI VESELIT KUNDER KORRUPSIONIT" ESHTE "MASHTRIM, HAJGARE DHE TRIK ELEKTORAL"! Kandidati i PDK-se per kryeminister, Kadri Veseli ne fushaten zgjedhore po premton se do ta lufton "nepotizmin, korrupsionin dhe krimin e organizuar", duke themeluar dhe 'Byron Nacionale të Hetimit'...
Op/Ed

Republika e zuzarëve!

Shkruan: Sheradin Berisha Familjarizmi në institucionet e shtetit, Kosovën e ka shndërruar në Republikë të ZUZARËVE, e cila si e tillë nuk ishte aspiratë e shqiptarëve, aq me pak e atdhetarëve që u sakrifikuan për 100 vjet rresht! Këta zuzarë të politikës që për 20 vjet rresht riciklohen bashkarisht në...
Op/Ed

Pranvera e vitit 1981 dhe intelektualët e regjimit!

Shkruan: Sheradin Berisha Dihet mirëfilli se politika zyrtare jugosllave, demonstratat e pranverës 1981 i shpalli si «kundërrevolucionare» dhe për disa muaj rresht të gjitha nivelet e pushtetit federativ, republikan dhe krahinor me qëllim të ‘sanimit’ të gjendjes në Kosovë, finalizuan një dokument me titull: »Platforma Politike për aksionin e Lidhjes...
Lajme

Populli i varfër dhe politikanët e pasur!

Nga Sheradin Berisha Koha për ndryshim! POPULLI I VARFËR DHE POLITIKANËT E PASUR! "Kafshatë që s'kapërdihet asht, or vlla, mjerimi, kafshatë që të mbetë në fyt edhe të zë trishtimi kur shef ftyra të zbeta edhe sy t’jeshilta që t'shikojnë si hije dhe shtrijnë duert e mpita edhe ashtu të...